Pārlekt uz galveno saturu

Attīstīs vienotu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu universitāšu inovāciju atbalsta sistēmu

Attēla autors: No LLU arhīva

19. un 20. septembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē - LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) norisinās projekta "Ziemeļvalstu un Baltijas valstu universitāšu veicinātās uzņēmējdarbības un inovāciju atbalsta sistēmas (Nordic Baltic Universities boosting entrepreneurial and innovation support systems, NOBALIS)" partneru tikšanās. Tā īstenošanā iesaistīti LBTU mācībspēki. 

Projekta mērķis ir attīstīt, dalīties un paplašināt universitāšu inovācijas un uzņēmējdarbības atbalsta spējas ilgtspējīgas pārtikas ražošanas, aprites ekonomikas un jaunu zaļo vērtību ķēžu attīstības jomās.  Visas aktivitātes plānots īstenot atbilstoši iesaistīto augstākās izglītības iestāžu pētniecības jomām un reģionu viedās specializācijas stratēģijām.

Projektu īsteno Ziemeļvalstu un Baltijas valstu konsorcijs NOBALIS, ko veido piecas universitātes ar pieredzi dzīvības zinātnēs, lauksaimniecībā un tehnoloģijās, un divas organizācijas, kas specializējas tehnoloģiju pārnesē, start-up atbalsta un akselerācijas programmās. Projektu koordinē Norvēģijas Dzīvības zinātņu universitāte. NOBALIS partneri  ir Baltijas Inovāciju aģentūra, Ard Innovation, Norvēģijas Dzīvības zinātņu universitāte, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), Linnea universitāte, Igaunijas Dzīvības zinātņu universitāte un Zviedrijas Lauksaimniecības zinātņu universitāte. Projekta pamatā ir līdzīgi universitāšu akadēmiskie profili un partneru vēsturiskā saikne, izmantojot NOVA/BOVA/Erasmus+ tīklus, apvienojot to ar jauniem partneriem, lai radītu iespējas dalīties un institucionalizēt labo praksi arī pēc projekta perioda beigām.

NOBALIS vispārējā vīzija paredz, ka konsorcija dalībnieki integrēs inovācijas un uzņēmējdarbību savās organizācijās līdz 2030. gadam gan izglītības programmās, gan pētniecībā. Vīzija tiks realizēta, izmantojot vērienīgu un mērķtiecīgu Inovācijas vīzijas rīcības plānu. 

Partneru tikšanās Jelgavā ir pirmā klātienes sanāksme kopš projekta uzsākšanas, kuras laikā projekta partneri pārrunā kopējās projekta aktualitātes, pašlaik īstenojamās aktivitātes, kā arī iepazīstas ar LBTU uzņēmējdarbības un inovāciju atbalsta sistēmu. 

Vairāk informācijas par projektu var atrast: https://nobalis.eu/

Pievienots 19/09/2022