Pārlekt uz galveno saturu

Meža fakultāte aicina uz salidojumu

Attēla autors: No LLU arhīva

28. oktobrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes - LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitātes - LLU) Meža fakultāte ielūdz meža nozares saimi, ko vieno studiju laiks Jelgavā, pievienoties svētku svinīgajām pasākumam un salidojumam, lai svinētu atkalsatikšanās prieku un atcerētos spilgtākos mirkļus.

"Augstākā izglītība meža nozarē piedzīvojusi dažādus laikus un pārmaiņas kopš 1919. gada, kad Rīgas politehniskā institūta Agronomijas fakultāti tika nolemts papildināt ar meža zinību nozari. Arī šī absolventu un viesu tikšanās būs īpaša, jo esam kārtējā pārmaiņu posmā - pirmo reizi tiksimies jau kā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža fakultāte. Turklāt šogad mēs īpaši lepojamies uzņemt absolventus un atbalstītājus fakultātes galvenajā ēkā Akadēmijas ielā 11, kas piedzīvojusi ievērojamas pārvērtības un uzlabojumus," pauž LBTU Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis.

Svinīgā pasākuma atklāšana plānota no plkst. 14.00, kad ikviens aicināts apmeklēt gan Meža fakultātes galveno ēku, gan Kokapstrādes telpas, kas atrodas Dobeles ielā 41. Ikvienam būs iespēja apskatīt auditorijas un jaunizveidotās laboratorijas. Turpinājumā plkst. 16.00  LBTU Aulā (Lielā iela 2, Jelgava) norisināsies svinīgā sēde, kur ierašanās sāksies jau no plkst. 15.00, bet no plkst. 20.00 Meža fakultātē un Kokapstrādes katedrā, kur līdztekus sarunām un atmiņu stāstiem no plkst. 21.00 būs svētku balle. 

Lai plānotu pasākuma norisi, aicinām absolventiem elektroniski reģistrēties līdz 25. oktobrim tiešsaistē

Meža fakultāte ir viena no senākajām LBTU fakultātēm, kas savulaik dibināta 1920. gadā kā Latvijas Augstskolas Lauksaimniecības fakultātes Mežkopības nodaļa un atradās Rīgā. Mainoties vietām un nosaukumiem, savu pašreizējo mājvietu Jelgavā, Akadēmijas ielā 11, fakultāte ieguva 1957. gadā. Fakultāte īsteno astoņas studiju programmas dažādos studiju līmeņos, un jaunākā no tām ir "Ilgtspējīga mežsaimniecība", kas paredzēta ārvalstu studentiem un tiek īstenota angļu valodā.

Afiša

 

Pievienots 02/10/2022