Pārlekt uz galveno saturu

Notiks seminārs par ilgtspējīga iepakojuma dizainu un pārstrādi

Attēla autors: No LLU arhīva

Mūsdienās sabiedrībā novērojams, ka pieaugušas patērētāju vajadzības pēc atbilstošāka un videi draudzīgāka iepakojuma, turklāt tam jābūt arī ērti izmantojama un pievilcīga izskata. Tādējādi 13. aprīlī no plkst. 10.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte – LBTU (iepriekš – LLU) sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu un Latvijas Iepakojuma asociāciju organizē semināru "Ilgtspējīgs iepakojums: no dizaina līdz pārstrādei", kurā aicināti piedalīties nozares pārstāvji un citi interesenti, kuriem ir saistoša šī joma.  

Semināra atklāšana plānota plkst. 10.00, kad klātesošos uzrunās Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes rektore Irina Pilvere.

Turpinājumā gaidāmas vairākas prezentācijas par saistošām tēmām - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija "Izmaiņas ES un Latvijas normatīvajā regulējumā ilgtspējīgākam iepakojumam", Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja "Vajadzīgs iepakojums. Globālās rekomendācijas aprites iepakojumam – kāpēc?", Pasaules Iepakojuma organizācijas viceprezidente Nerida Keltona "Packaging Contributes to Sustainability – How packaging can support a sustainable society", Pasaules Iepakojuma organizācijas ģenerālsekretārs Dr. Johanness Bergmairs "Future of Packaging with Sustainable Society an Circular Economy" un Latvijas Zaļā punkta Vides pārvaldības vadītāja Laura Berga "Vai iespējama sabiedrība bez plastmasas? No vēlmēm uz rīcību".

Savukārt semināra otro daļu ar stāstījumu atklās LBTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja Sandra Muižniece-Brasava "Latvijas tirgū esošo plastmasas iepakojumu izpēte un analīze", bet pēc tam sekos - Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta direktore Ieva Baldiņa "Zaļmaldināšana: problēmas un ieteikumi", kā arī "Maxima Latvija" kvalitātes un procesu vadības departamenta direktore Dace Grava-Birzāka "Uzņēmuma ceļš uz ilgtspējīgu iepakojumu. Izaicinājumi un ieguvumi".

Pēc semināra interesenti var piedalīties kādā no ekskursijām, kas plānotas no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00. Dalībnieki var pieteikties apskatīt Pārtikas tehnoloģijas fakultāti un tās laboratorijas (Rīgas ielā 11) vai arī vienu no Ziemeļeiropā lielākajām PET pudeļu pārstrādes rūpnīcām AS "PET Baltija" (Aviācijas ielā 18-D4). 

Pieteikšanās pasākumam noslēgusies. Vietu skaits ierobežots. 

Seminārs tiek īstenots LIFE integrētā projekta "Atkritumi kā resursi Latvijā Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju" (LIFE Waste To Resources IP, LIFE20 IPE/LV/000014) ietvaros, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu."

Semināra programma

Pievienots 23/03/2023