Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Studentu teātris saņem balvu par inovatīvu sniegumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizvadītas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centrs organizētās XXIV Latvijas Studentu teātra dienas, kurās šī gada tēma bija "… un sākas viss no gala". Teātra dienās piedalījās Latvijas augstskolu teātru un jauniešu teātra studiju dalībnieki, kuru priekšnesumus vērtēja profesionāla žūrija. Šogad īpašā balva par inovatīvu sasniegumu nonāca pie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes - LBTU (iepriekš – LLU) Studentu teātra kolektīva.

Šā gada tēma tika izvēlēta, lai aktualizētu spožus dramaturģijas darbus, kuri reiz iestudēti profesionālos teātros, uz dramaturģisko materiālu paskatoties no mūsdienīga un novatoriska skatupunkta.

Teātra dienu dalībnieku iestudējumu fragmentu skatē piedalījās – LBTU Studentu teātris, Latvijas Universitātes Studentu teātris, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija, RTU Studentu teātris "Spēle", RTU Studentu teātris "Kamertonis" un RTU Inženierzinātņu vidusskolas Teātra trupa.

Īpašo balvu par vizuālo tēlu un formas meklējumiem ieguva LBTU Studentu teātris par izrādi "Vīzijas par Holmsu", kas veidota pēc H. Paukša darba "Nospertā vijole" motīviem. Izrādē piedalījās - Kristaps Gēbelis, Marta Gēbele, Dāniels Tanona, Berta Rūme un Kaspars Žūriņš. Režisore un dramatizējuma autore - LBTU mākslinieciskā vadītāja un režisore Astra Kacena, kustību konsultants Vilnis Bīriņš un gaismu operators Eriks Vilerts.

Teātra dienu dalībnieku iestudējumi un izrāžu fragmentu skati vērtēja profesionāļu žūrija: teātra kritiķe Zane Radzobe, interneta žurnāla "Satori" kultūras nodaļas redaktore Anna Andersone un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Latvijas Studentu teātra dienas rīko RTU Kultūras centrs ar RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" un Latvijas Nacionālā teātra, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, Ģertrūdes ielas teātra un "Izdevniecība Avots" atbalstu.

Pievienots 28/03/2023