Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Digtālais akselerators (DAoL)

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte 2022. gada 1. septembrī uzsāka Digitālā Eiropa “Digital Accelerator of Latvia” (turpmāk – DAoL) projektu, kura mērķis ir veicināt digitālo transformāciju un inovācijas, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publisko pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunus digitālos risinājumus, kā arī veicināt investīcijas IKT tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā.

Lai sasniegtu projekta izvirzītos mērķus, tā īstenošanā ir iesaistījušies 20 partneri no Latvijas, kas nodrošinās pieeju jaunākajām tehnoloģijām, kā arī atbalstīs uzņēmējdarbību un inovācijas.

Projekta laikā plānots veikt digitālo briedumu testu un sagatavot digitālās transformācijas ceļa kartes vismaz 1236 organizācijām, nodrošināt testēšanas, prototipēšanas un eksperimentēšanas pieejamību vismaz 128 organizācijām, apmācībās iesaistīt vismaz 360 organizācijas, piesaistīt finansējumu vismaz 46 organizācijām, un noslēgt vismaz 40 sadarbības līgumus.

Projekta ietvaros LBTU piedāvās dažāda veida apmācības uzņēmējiem, lai uzlabotu digitālās prasmes. Tāpat LBTU eksperti sniegs konsultācijas par dažādiem digitalizācijas risinājumiem uzņēmējiem. LBTU apmācības uzņēmējiem sāksies septembrī.

Maijā LBTU notiks konference “Zinātne lauku attīstībai 2023/Research for Rural Development 2023”, kas būs viens no LBTU pasākumiem, kas īstenots projekta ietvaros. LBTU prorektore Irina Arhipova atklās konferenci un uzstāsies ar prezentāciju par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes kompetencēm digitālo risinājumu izstrādē stratēģiskās specializācijas jomās. Konferencē uzstāsies arī projekta Latvijas Digitālais akselerators partnera Zaļo un Viedo Tehnoloģiju klastera pārstāvis Imants Martinsons ar detalizētu prezentāciju par Latvijas Digitālo akseleratoru, projektu un Eiropas Digitālās inovācijas centriem. 

Projekta kopējās izmaksas ir 6 765 999,64 EUR, no tām 1 765 999,64 EUR sedz Eiropas Komisija programmas “Digitālā Eiropa” ietvaros un 5 mil. EUR Atveseļošanās fonda finansējums.

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta "Latvijas Digitālais akselerators" DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002.
Eiropas Savienība neatbild par vietnes saturu.

Pievienots 03/04/2023