Pārlekt uz galveno saturu

Vides un būvzinātņu fakultātes inženieri saņem diplomus

Attēla autors: No LBTU arhīva

19. jūnijā diplomus saņēma 46 zemes ierīcības un mērniecības, vides un ūdenssaimniecības un būvniecības inženieri, no kuriem 36 veiksmīgi absolvējuši Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes (LBTU VBF) pamatstudiju programmas, bet 10 absolvējuši augstākā līmeņa studiju programmas. Viņu vidū arī divi izcilības diploma ieguvēji – Solvita Šņore un Mārtiņš Pētersons.

Apsveikuma vārdus izlaidumā teica LBTU rektore Irina Pilvere: "Mīļie absolventi, mums ir patiess prieks redzēt tik daudz laimīgus cilvēkus, kuri saņēmuši augstākās izglītības diplomus. Šis diploms ir pierādījums tam, ka šodien Latvijas tautsaimniecības nozarei pievienojas jaunie inženieri. Lai gan esam piedzīvojuši arī grūtākus studiju brīžus, taču kopā mēs iemācījāmies strādāt attālināti un apguvām arī citas prasmes, kas noderēs profesionālajā karjerā. Mēs ceram, ka šis nav jūsu pēdējais izlaidums, jo ikvienam no jums ir iespēja turpināt savu izglītības ceļu jau citā studiju līmenī. Tāpat esam priecīgi, ka esam ne tikai viena no zinātnes universitātēm mūsu valstī, bet arī 2023. gadā būtiski pieaugusi LBTU kopējā reputācija, ieņemot otro augstāko reputācijas rādītāju augstākās izglītības sektorā Latvijā, kas norāda, ka sabiedrība uzticas universitātei ilgtermiņā un augstu vērtē tās sniegtās izglītības kvalitāti. Novēlu jums būt laimīgiem un izmantot sniegtās iespējas!"

Diplomus saņēma fakultātes senākās specialitātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Zemes ierīcība un mērniecība" 15 absolventi, kuri ieguva bakalaura grādu zemes ierīcībā un mērniecībā un zemes ierīcības inženiera kvalifikāciju.

12 kļuva par profesionālā bakalaura studiju programmas "Vide un ūdenssaimniecība" absolventiem, iegūstot profesionālo bakalaura grādu vides saimniecībā un vides inženierzinātnē un vides inženiera kvalifikāciju.

Savukārt viens pievienojās profesionālā bakalaura studiju programmu "Būvniecība" absolventu pulkam, iegūstot profesionālā bakalaura grādu būvniecībā un būvinženiera kvalifikāciju. Kā arī četri absolventi no īsā cikla (1. līmeņa) studiju programmas "Būvniecība" saņēma diplomus un ieguva ēku būvdarbu vadītāja kvalifikāciju. 

Diplomi tika izsniegti arī akadēmiskā maģistra studiju programmas "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes" 10 absolventiem, kuri ieguva inženierzinātņu maģistra grādu. 

Tāpat diplomus saņēma četri profesionālā maģistra studiju programmas "Būvniecība" absolventi, iegūstot profesionālo maģistra grādu būvniecībā. Viņu vidū arī izcilības diploma ieguvēji – Solvita Šņore un Mārtiņš Pētersons.

Pasākuma fotogrāfijas apskatīt un lejupielādēt var, izmantojot šo saiti. 

Kopumā šogad Vides un būvzinātņu fakultāti absolvēja 87 jaunie speciālisti, tostarp 43 absolventi tika sveikti ziemas izlaidumā. Kā nākamie diplomus saņems 20. jūnijā Tehniskā fakultāte un Meža fakultāte, 21. jūnijā Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, 22. jūnijā Lauksaimniecības fakultāte, bet diplomu izsniegšanas sēriju 30. jūnijā noslēgs Veterinārmedicīnas fakultāte. Jāatzīmē, ka augstākās izglītības diplomus šajā vasarā jau saņēma Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes un Informācijas tehnoloģiju fakultātes jaunie speciālisti.

Pievienots 19/06/2023