Pārlekt uz galveno saturu

Diplomi izsniegti Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventiem

Attēla autors: No LLU arhīva

21. jūnijā augstākās izglītības diplomus saņēma inženierzinātņu maģistri un bakalauri, pārtikas tehnologi, restorānu un viesnīcu vadītāji, kuri par savu studiju vietu bija izvēlējušies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāti. 2023. gada vasarā kopumā fakultāti absolvēja 57 pamatstudiju un 12 maģistra studiju programmu absolventi.

Absolventus sumina Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics: "Sveicu jūs šajā skaistajā vasaras dienā! Absolventi, jūsu dzīvē ir noslēdzies viens no svarīgākajiem un nozīmīgākajiem posmiem. Studiju gados jūs esat bijuši drosmīgi, apzinīgi un enerģiski, lai šodien ar lielu prieku un lepnumu saņemtu nozīmīgu apliecinājumu – augstākās izglītības diplomu. Tas pierāda, ka esat cīnītāji un darītāji, lai savā dzīvē sasniegtu jaunus un drosmīgus mērķus. Kā reiz teicis Teodors Dreizers "Par mērķi ir jābūt laimei, citādi uguns nebūs pietiekoši spoža, motivācija nebūs pietiekoši spēcīga un panākumi nebūs nozīmīgi," līdz ar to es uzskatu, ka T. Dreizera teiktais raksturo ikvienu no jums, jo tikai laimīgs cilvēks var sasniegt panākumus. Šodien ir tā diena, kad katru no jums var sveikt ar vienu no jūsu panākumiem – universitātes absolvēšanu. Tāpat šis gads ir īpašs fakultātei, jo tā atzīmē savu 75. gadadienu un mūsu absolventu pulks audzis līdz 6115 nozares profesionāļiem. Absolventi, šodien jūsu rokās nonāk diploms, kas paver daudz un dažādas iespējas. Atcerieties, ka lielākā dāvana cilvēkam ir iespēja mācīties un attīstīties, turklāt no tā izriet veiksmīgas sakritības un panākumi. Novēlu, lai jūsu jaunais dzīves ceļš ir jaunām idejām un iespējām bagāts!"

Diplomi tika izsniegti 22 profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" absolventiem, kuri ieguva profesionālo bakalaura grādu uzņēmējdarbībā, kā arī restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikāciju. Kā labākos noslēguma darbu autorus komisija atzīmēja – Sigitas Buliņas "Pārtikas atkritumu izvērtējums Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ēdināšanas pakalpojumā" (darba vadītāja: R. Riekstiņa – Doļģe), Katrīnas Ušpeles "Ēdienkartes bērniem analīze Latvijas atklāta tipa ēdināšanas uzņēmumos" (darba vadītāja: R. Riekstiņa – Doļģe), Regnāra Gudļevska ""Zaļā sertifikāta" ieviešanas iespējas viesu namā "Iecupes"" (darba vadītāja: M. Eglīte), Martas Barlotes "Atkritumu menedžments Rīgas restorānos" (darba vadītāja: R. Riekstiņa – Doļģe) un Renātes Silakalnes "Lean pieeja restorānā "X" apkalpošanas procesa racionalizācijai" (darba vadītāja: R. Riekstiņa – Doļģe).

Diplomus saņēma arī 23 absolventi no 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija", iegūstot pārtikas un dzērienu tehnologa kvalifikāciju. Valsts pārbaudījumu komisija kā labākos noslēguma darbus atzina – Alīnas Jerjomenko "Sausā galaktooligosaharīdu koncentrāta ražotnes projekts" (darba vadītāja: I. Ciproviča), Pētera Aleksa Bērziņa "Alus ar sulas koncentrātu ražotnes "Bērziņa alus" projekts" (darba vadītāja: I. Dabiņa – Bicka), Andas Dubrovskas "Džina ražotnes "Herbārijs" projekts" (darba vadītāja: I. Dabiņa – Bicka), Diānas Harlamovas "Siera ražotnes projekts" (darba vadītāja: I. Ciproviča), Evas Jūlijas Lēnertes "Šokolādes ražotnes "Wonder Chocolate" projekts" (darba vadītāja: E. Straumīte), Lindas Meļbas "Gaļas produktu "Gaļas bumbiņas mērcē" ražotnes projekts" (darba vadītāja: I. Grāmatiņa), Loretas Rozes "Jaunu produktu izstrādes projekts AS "Rīgas piena kombināts"" (darba vadītāja: I. Ciproviča), Andreja Rucko ""SIA "Sēlijas maiznīca" ražotnes projekts" (darba vadītājs: M. Šabovics), Ineses Tupreines "Dzirkstošā krūmcidoniju vīna ražotnes projekts" (darba vadītāja: Z. Krūma), Agnitas Ziemeles "Sausā maizes ierauga ražotnes projekts" (darba vadītāja: D. Kļava) un J. Pisarjonokas "Klimchi ražotnes uzņēmuma projekts" (darba vadītāja: L. Ozola).

Tāpat augstākās izglītības diplomi nonāca pie 12 akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Pārtikas kvalitāte un inovācijas" absolventiem, kuri ieguva inženierzinātņu bakalaura grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Arī šajā studiju programmā tika izcelti noslēguma darbu autori – Renāte Ruska "Iepakojuma ietekme uz siera kvalitāti ilgtspējai aprites ekonomikā" (darba vadītāja: S. Muižniece – Brasava), Toms Kampuss "Uzkodas cilvēkiem ar intensīvu muskuļu slodzi" (darba vadītāja: E. Straumīte), Renāte Stivreniece "Zirņu izolāta izmantošana dzēriena gatavošanā" (darba vadītāja: J. Zagorska) un Paula Brakša "Uzmundrinoša zaļās un zāļu tējas dzēriena izstrāde" (darba vadītāja: Z. Krūma).

Akadēmiskās maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne" absolventu pulkam pievienojās vēl astoņi nozares profesionāļi. Viņi ieguva inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. No šīs studiju programmas tika izceltas divas noslēguma darba autores – Anita Avene "Fermentu izmantošana ķiršu un pīlādžu produktu ieguvē" (darba vadītāja: L. Ozola) un Andra Grava "Alternatīva jogurta ar zirņu proteīnu izstrāde" (darba vadītāja: J. Zagorska).

Savukārt četri absolventi no akadēmiskās maģistra studiju programmas "Uzturzinātne" diplomus saņēma jau iepriekš, iegūstot veselības zinātņu maģistra grādu uzturzinātnē.

Visas pasākuma bildes apskatīt un lejupielādēt var, izmantojot šo saiti.

Kā nākamie diplomus saņems 22. jūnijā Lauksaimniecības fakultāte un izlaidumu sēriju 30. jūnijā noslēgs Veterinārmedicīnas fakultāte. Jāatzīmē, ka augstākās izglītības diplomus šajā vasarā jau saņēma Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Tehniskās fakultātes un Meža fakultātes jaunie speciālisti.

Pievienots 21/06/2023