Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Rektore Irina Pilvere sumināta konkursā “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā”

13. jūlija vakarā Mežotnes baznīcā norisinājās foruma “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2022” laureātu apbalvošana un sveiktas dāmas, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos valstī vai ārpus tās un piedalījušās pilsētu, ēku vai dizaina tapšanas procesu realizēšanā, veicināšanā vai pasūtīšanā. Laureātu vidū šogad sveikta Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektore Irina Pilvere kā būvniecības veicinātāja.

Forumu “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” organizē biedrība “Building Design and Construction Council”, tas norisinājās septīto gadu un balvas pasniegtas sešas nominācijās: “Sieviete dizainere”, Sieviete dizaina veicinātāja”, “Sieviete arhitekte”, “Sieviete arhitektūras veicinātāja”, “Sieviete būvniece” un “Sieviete būvniecības veicinātāja”.

Nominācijā “Sieviete būvniecības veicinātāja” galveno balvu un laureātes statusu ieguva LBTU rektore Irina Pilvere par ieguldījumu būvniecības projektu pasūtīšanā un atbalstīšanā, it īpaši izceļot viņas nopelnus Jelgavas pils un daudzu citu universitātes ēku atjaunošanā. I. Pilvere ir ekonomikas zinātņu doktore un viņas redzējums, prasme vadīt procesus un sasniegt rezultātus ļāvušas realizēt universitātē daudzus būvniecības projektus, kas kalpos nākamajām studentu paaudzēm. Viņas vadībā universitātes stratēģija vides apstākļu uzlabošanā primāri neiekļauj jaunu ēku būvniecību, bet gan esošo ēku labiekārtošanu un ilgtspējīgu izmantošanu.

“Irina Pilvere ir rīcības cilvēks un, kamēr citi būvē sapņu pilis, viņa Jelgavā ir ļāvusi uzmirdzēt zinību pilij, kas pēdējo gadu laikā ieguvusi starptautisku atpazīstamību un novērtējumu un kurā strādā 1 tūkstotis darbinieku un augstāko izglītību iegūst nepilni 4 tūkstoši studentu. Viņu vidū būvniecības nozarei nepieciešamie speciālisti – būvdarbu vadītāji, būvinženieri, mērnieki, ainavu arhitekti un daudzi citi. Līdz ar to I. Pilveres atbildība ir gan būvniecības nozares, gan citu tautsaimniecības nozaru ilgtspējīga attīstība, nodrošinot tām zinošus un augstas kvalifikācijas darbiniekus,” tā minēts foruma pieteikumā.

Apbalvojumu rektorei pasākumā pasniedza 14. Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un deputāts Viktors Valainis. Viņu sveica LBTU Vides un būvzinātņu fakultātes dekāns Armands Celms, Arhitektūras un būvniecības katedras asociētā profesore Sandra Gusta un Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

 

Pievienots 14/07/2023