Pārlekt uz galveno saturu

Notiks ceturtais un noslēdzošais Green Tech Hakatons

Attēla autors: No LLU arhīva

Biedrība "Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris" sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU, iepriekš LLU) aicina studentus un jauniešus no 18 gadu vecuma piedalīties noslēdzošajā Green Tech Hakatonā IV, kas no 22. līdz 24. septembrim norisināsies LBTU Jelgavā. 48 stundu ideju maratonā dalībniekiem būs iespēja risināt Latvijā zināmu uzņēmumu izvirzītos izaicinājumus, attīstīt savas biznesa idejas un pretendēt dalībai projektā "Studentu inovācijas programma". Reģistrācija hakatonam, aizpildot pieteikšanās anketu.

Green Tech Hakatona mērķis ir savienot studentus, jauniešus un Latvijas uzņēmumus, lai sekmētu jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību, procesiem un aktualitātēm biznesa vidē, un veicinātu radošas idejas uzņēmumu izaicinājumu risināšanā. Dalībnieki ir aicināti ne tikai risināt komersantu izaicinājumus, bet arī attīstīt un pilnveidot savu biznesa ideju, iegūt jaunus sadarbības partnerus un saņemt atbalstu uzņēmējspēju veicinošajā projektā "Studentu inovācijas programma".

"Dalība hakatonos paver plašas iespējas iepazīties ar jauniem, uzņēmīgiem cilvēkiem un potenciālajiem sadarbības partneriem. Kā vēsta mūsu līdzšinējā pieredze, ir iespējami sadarbības piedāvājumi arī no izaicinājumu devējiem, ja ideja ir ļoti veiksmīga. Noslēdzošajā hakatonā fokusēsimies uz ilgtspējīgu inovāciju radīšanu dažādiem klimata izaicinājumu risinājumiem, tai skaitā atkritumu pārstrādes un marķēšanas jautājumiem. Green Tech Hakatonā IV komandas cīnīsies par 3000 EUR balvu fondu un iespēju turpināt attīstīt savu biznesa ideju arī pēc pasākuma", stāsta hakatona koordinatore Zane Feldmane.

Pasākumā dalībniekiem būs iespēja piedalīties vairākās meistarklasēs, kas veicinās jaunu prasmju un rīku apgūšanu sekmīgai dalībai hakatonā, kā arī tiks organizētas individuālas mentoringa sesijas, kuru laikā mentori palīdzēs komandām iegūt nepieciešamos datus, piesaistīt nepieciešamos speciālistus un sniegs padomus idejas īstenošanai. Labākās idejas saņems motivējošas naudas balvas un papildu atbalstu idejas attīstībai un biznesa uzsākšanai.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu darba procesu, hakatona dalībnieki tiek aicināti līdzi ņemt savas viedierīces un vismaz vienu portatīvo datoru uz komandu, kā arī tiem nepieciešamās uzlādes ierīces. Organizatori dalībniekiem nodrošinās telpas, kurās strādāt un radīt idejas, kā arī vietu, kur atpūsties un atgūt spēkus. Tostarp dalībniekiem tiks nodrošinātas ēdienreizes. Dalība hakatonā ir bez maksas.

Detalizēta informācija par hakatonu un reģistrēšanās anketa pieejama, izmantojot šo saiti

Aicinām sekot līdzi pasākuma aktualitātēm Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera "Facebook" lapā.

Green Tech Hakatonu IV organizē biedrība "Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris" sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Attīstības fondu, Studentu inovācijas programmas "LBTU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana" ietvaros. Pasākumu finansiāli atbalsta AS "CleanR Grupa" un SIA "Gren Jelgava". Pasākumu atbalsta "Pophouse.lv", SIA "Felici" (Muesli Graci), AS "Aldaris" un AS "Latgales piens".

Informāciju sagatavoja:
Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klastera
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Dana Liniņa

 

Pievienots 12/09/2023