Pārlekt uz galveno saturu

Interesenti aicināti piedalīties tieššaistes seminārā par pieredzi publiskās runas konkursā "Science Slam"

Attēla autors: No LLU arhīva

19. septembrī plkst. 16.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) organizē tiešsaistes semināru "Pieredzes apmaiņa par dalību "Science Slam" konkursā 2023", kurā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes doktora zinātniskā grāda pretendente Maija Štokmane dalīsies ar savu pieredzi V Pasaules latviešu zinātnieku kongresa rīkotajā doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu konkursā "Science Slam".

Maijas specialitāte ir zooloģija un viņas doktora disertācija ir saistīta ar zirnekļu ekoloģijas izpēti purvos, izmantojot starpdisciplināru pieeju – apvienojot ekologu izmantotās metodes ar ģeogrāfiskās izpētes metodēm (t.i., tālizpēti) un datorikas metodēm (t.i., mašīnmācīšanos).

Semināra laikā M. Štokmane atklās, kādēļ izlēma piedalīties "Science Slam" konkursā, kā noritēja atlase, kā izdevās nokļūt līdz finālam un būt starp vienu no četriem konkursa uzvarētājiem. Semināra dalībniekiem būs iespēja uzzināt arī par konkursa dalībnieku apmācības procesu, lai uzlabotu viņu prasmes prezentēt savu pētījumu un publiski uzstāties. Tāpat Maija sniegs praktiskus ieteikumus interesentiem, lai veiksmīgi izdotos sagatavoties pirms publiskās uzstāšanās – kā uzrakstīt labu runu, kā uzrunāt auditoriju un citus padomus, kā arī būs neliels ieskats par citu dalībnieku veikumu konkursā "Science Slam". 

Seminārs būs noderīgs visiem, kuri plāno piedalīties "Science Slam" vai jebkādos citos publiskās runas konkursos, kā arī tiem, kuri grib pilnveidot savas publiskās uzstāšanās un prezentēšanas prasmes.

Tiešsaistes seminārs norisināsies platformā "Zoom", izmantojot šo saiti (Meeting ID: 935 9957 7919, Passcode: kpQwz91wA).

"Science Slam" doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu konkursa laikā uz lielās skatuves sacenšas savā starpā dalībnieki, kuri ar divu minūšu garām prezentācijām pastāsta par vissaistošāko savā pētījumā. .

Pievienots 07/09/2023