Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" uzsāk sezonu ar uzvaru pār HK "Mogo/LSPA"

Attēla autors: No LLU arhīva

"Optibet" Baltijas līgas sezonas atklāšanas spēlē Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 2:1 (1:0; 1:0; 0:1) pārspēja Latvijas vicečempionu vienību "Mogo/LSPA". Vārtus jelgavnieku labā guva Kristers Vītoliņš un Kristaps Roķis.

Abu komandu spēle izraisīja lielu interesi, jo tieši viņas spēlēja pagājušās sezonas finālā. Vienībās izmainījās savus sastāvus un spēlei bija jāparāda, ka tās ir sagatavojušās čempionātam.

Sākums parādīja, ka abas komandas nopietni gatavojās čempionātam un noteikta pārsvara nebija nevienai no komandām. 5. minūtē Jelgavas Ledus sporta skolas audzēknis Kristers Vītoliņš devās drošā uzbrukumā un spēja apspēlēt viesu aizsargu Iļju Grekovu (bijušais Jelgavas komandas spēlētājs). Kristeram izdevās arī palaist ripu uz vārtu pusi un tai izdevās ieslīdēt starp Henrija Anča kājsargiem – 1:0.

Otrajā trešdaļā komandas centās izmantot tuvā soliņa priekšrocības. "Mogo/LSPA" centās apsteigt jelgavniekus ar tālām piespēlēm un brīžiem viņiem izdevās nopietni saasināt notikumus. "Zemgale/LBTU" vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs teicami tika galā ar visām grūtībām.

Trešdaļas noslēgumā "Mogo/LSPA" nonāca mazākumā un šo iespēju jelgavnieku labā izmantoja Kristaps Roķis, panākot divu vārtu pārsvaru – 2:0.

Trešajā trešdaļā rīdzinieki uzreiz uzsāka ar spiedienu uz laukuma saimnieku vārtiem, jo viņiem bija jāatspēlējas. Ceturtajā trešdaļas minūtē leģendārais Gints Mēja izdarīja metienu uz "Zemgale/LBTU" vārtiem. Bajaruns-Galejs to atvairīja ar kājsargu, bet ripa ielidoja neaizsegtajā vārtu malā – 2:1.

"Mogo/LSPA" bija ļoti motivēti panākt spēles izlīdzinājumu un izskaņā pat nomainīja vārtsargu pret papildus laukuma spēlētāju. Jaunais "Zemgale/LBTU" hokejistu sastāvs spēja izturēt šo spiedienu un izcīnīja savu pirmo sezonas uzvaru.

14. septembrī jelgavnieki dosies uz Viļņu, lai nākamajā spēlē tiktos ar kaimiņzemes vienību "7BET-Hockey Punks".

Pievienots 09/09/2023