Pārlekt uz galveno saturu

Stafetē "… pa Jelgavu kāds students klīst" uzvar inženieru komanda

Attēla autors: No LLU arhīva

13. septembra vakarā jau vienpadsmito reizi norisinājās īpaša universitātes tradīcija – improvizēta stafete "… pa Jelgavu kāds students klīst". Tajā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) pirmajā kursā studējošie sacenšas ātrumā un veiklībā un skrien stafeti, taču ne jau sporta tērpos pa sporta laukumu, bet ģērbušies žaketēs, ar grāmatām un īpašām lupām rokās šķērso Mītavas tiltu un finišē pie Jelgavas studenta Jēkaba Ceriņa strūklakas. Stafetē šogad kā veiklākie izrādījās jaunizveidotās Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti.

Stafetē dalību pieteica septiņas fakultāšu komandas – trīs komandas no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF), viena no Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF), viena no Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) un divas komandas no Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF).

Līdzīgi kā citus gadus arī šogad stafetes komandas bija ļoti līdzvērtīgas savā varēšanā, taču finiša līniju katra šķērsoja ar pāris sekunžu atstatumu. Visveiklākie un ātrākie izrādījās studējošie no IITF, kuri vēl pirms stafetes viens otru nepazina, jo studē atšķirīgās fakultātes programmās – Marika Smertjeva, Elizabete Timbra, Evita Jauntirane, Kristaps Vārna, Mārtiņš Vārna un Markuss Auseklis. Kā paši atzina pēc apbalvošanas – nav tādas īpašas uzvaras atslēgas, palīdz tikai ātrums un komanda.

Aiz uzvarētājiem uzreiz finišēja viena no ESAF komandām, kas sevi nodēvēja par “Cerība mirst pēdējā”. Tās sastāvā skrēja Luīze Bādere, Milana Brauna, Dita Irbe, Ralfs Ernests Ezertēvs, Kristaps Dauksts un Endijs Ločmelis.

Savukārt kā trešie finiša līniju sasniedza Meža un vides zinātņu fakultātes komanda, kas sevi pieteica ar nosaukumu “Meži” – Mārcis Jansons, Matīss Timermanis, Miks Bližuks, Evelīna Laine Antāne, Liāna Gailīte un Agate Ļevčenoka. 

Ne mazāk ātri un veikli par citiem bija arī pārējās četras komandas, taču kādas distancē pazaudētas sekundes liedza viņiem finišēt godalgotajās vietās.

Stafete "… pa Jelgavu kāds students klīst" pirmo reizi tika organizēta 2013. gada 18. septembrī par godu toreizējās LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā piedalījās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Katru fakultāti parasti pārstāv trīs jaunieši un trīs jaunietes, kuri "studenta formā" – ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās - šķērso Mītavas tiltu no Pasta salas, finišējot pie skulptūras "Jelgavas students". Iepriekšējos gados viens no stafetes atribūtiem – lietussargs – tika aizstāts ar lupu, un dalībai stafetē varēja pieteikties arī vecāko kursu studenti. Viens komandas dalībnieks stafetes laikā veic aptuveni 150 m garu stafetes posmu. Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2. septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta.

Pievienots 14/09/2023