Pārlekt uz galveno saturu

LBTU ieradusies delegācija no Taškentas

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU, iepriekš LLU) oficiālā vizītē ieradusies delegācija no Taškentas Ķīmijas tehnoloģiju institūta (Tashkent Institute of Chemical Technology), lai tiktos ar universitātes vadību, stiprinātu esošo un veicinātu jaunas sadarbības iespējas mežzinātnes un kokapstrādes nozarēs.  

Universitātē viesojās divi pārstāvji no Taškentas Ķīmijas tehnoloģiju institūta – rektors, profesors Botir Usmonov un Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājs Saidumarkhon Saidakhmadov, kuri tikās ar vairākiem LBTU pārstāvjiem – zinātņu prorektori Irinu Arhipovu, studiju prorektori Ilzi Beitāni, Starptautiskā sadarbības centra vadītāju Mārtiņu Šabovicu un galveno speciālisti dubultā diploma programmu organizācijas jautājumos Viktoriju Krištopani, kā arī Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) mācībspēkiem - Vilnii Jakovļevu un Vivitu Pukīti. 

Diskutējot par turpmākās sadarbības iespējām, uzmanība tika pievērsta meža un kokapstrādes jomām, ko iespējams apgūt Meža un vides zinātņu fakultātē (MVZF). Kolēģi no Taškentas uzsvēra, ka vēlas ne vien realizēt nodarbības, bet arī veidot kopīgas meistarklases un katedras. Turklāt tika apspriesti jautājumi arī par mācībspēku mobilitātes iespējām un doktora studiju programmas īstenošanu mežzinātnē. Tas nodrošinātu augstākā līmeņa izglītības pieejamību un veicinātu pētniecisko darbu attīstību, tādējādi zinātnieki varētu pilnveidot savas prasmes un sniegt ieguldījumu gan meža, gan vides nozaru attīstībā Latvijā un Uzbekistānā.

Līdz šim LBTU ir cieši sadarbojusies ar daudziem partneriem Uzbekistānā un ir izveidojusi plašu sadarbības tīklu, kas aptver dažādas studiju un pētniecības aktivitātes. LBTU sadarbībā ar Taškentas Ķīmijas tehnoloģiju institūtu realizē dubultā diploma studiju programmas "Pārtikas kvalitāte un inovācijas / Food Quality and Innovations" un "Ekonomika / Economic". Savukārt pētniecības jomā ir kopīgs GIZ projekts "Profesionālā izglītība Vidusāzijas ekonomikas izaugsmes nozarēm / Professional Education for Economic Growth Sectors in Central Asia".

Taškentas kolēģi LBTU Jelgavā viesojas vairākas dienas un, lai iepazītos ar universitātes studiju vidi, tostarp studiju programmu piedāvājumu, laboratorijām un mācībspēkiem, viņi šodien apmeklēs arī Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāti (LPTF) un Meža un vides zinātņu fakultāti (MVZF), bet iepriekš jau tikās arī ar LBTU rektori Irinu Pilveri.

Pievienots 15/09/2023