Pārlekt uz galveno saturu

2. oktobrī Azemitologs sveiks LBTU fakultāšu pirmkursniekus

Attēla autors: No LBTU arhīva

Pirmdien, 2. oktobrī, plkst. 15.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) Jelgavas pils pagalmā jau 56. reizi norisināsies tradicionālie un senākie universitātes svētki – Azemitologs. Jelgavas pils pagalmā pulcēsies visu piecu fakultāšu pirmkursnieki, lai atrādītu teatralizētu uzdevumu – priekšnesumu, kas studentiskā garā apliecinās piederību LBTU lielajai saimei. 

Azemitologa svētki apliecina piederību, mīlestību un uzticību vietai, cilvēkiem un tradīcijām – kopā radītām, veidotām un koptām. Tālajā 1968. gada rudenī toreizējos pirmkursniekus pirmo reizi uzrunāja viņa ekselence, mūsu augstskolas patrons – Azemitologs. Kopš tā laika ik gadus LBTU visu specialitāšu simbols – zinību vīrs Azemitologs - sveic mūsu universitātes pirmā kursa studentus, ieskaitot tos lielajā studentu saimē. Tie ir svētki studentijai, vienotībai, gudrībai, asprātībai un jautrībai. Azemitologa svētki ir mūsu Alma Mater piederības, patriotisma, draudzības, lepnuma un prieka svētki.

Pasākums sāksies ar pirmkursnieku un fakultāšu dekānu ienākšanu Jelgavas pils pagalmā, bet pēc tam sekos Azemitologa ierašanās, pirmkursnieku uzrunāšana un sāksies svētki – pirmkursnieku sagatavotie priekšnesumi ar moto "Katrs liels sapnis sākas ar sapņotāju" (Tonijs Robins).

Fakultāšu uzstāšanās secība svētku laikā – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LPTF), Meža un vides zinātņu fakultāte (MVZF) un Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultāte (IITF). 

Ar emocijām par aizvadītā pasākuma norisi dalās 2. kursa bakalaura studiju programmas "Datorvadība un datorzinātne" students Klāvs Ašmis, kurš ar savu fakultāti ieguva Azemitologa Lielo balvu, atspoguļojot universitātes fakultāšu dibināšanas vēsturi un attīstību, saistot to ar pārstāvēto nozari un aktuālo IT jomā dažādos universitātes attīstības laika posmos. "Azemitologa svētki bija kā izcilas sasnieguma piemērs mūsu augstskolai. Tas ir notikums, kas vieno visu universitātes sabiedrību - studentus, pasniedzējus un darbiniekus. Mēs redzējām katras fakultātes ieguldīto darbu un daudzveidīgos priekšnesumus. Mūsu fakultāte atstāja visdziļāko iespaidu ar savu izcilību un vienotību. Tas ir labs piemērs, ka mēs visi kopā spējam sasniegt lielus mērķus, strādājot kā vienota komanda," tā K. Ašmanis. 

Visus priekšnesumus vērtēs žūrija, kura noteiks Azemitologa Lielās balvas un Mazās balvas ieguvējus, tāpat savai izvēlētajai fakultātei balvas pasniegs arī Studentu korporācijas un LBTU Studējošo pašpārvalde, kā arī citi viesi.

Pasākuma nolikums pieejams iekštīklā "Mans LBTU". 

Afiša

 

Pievienots 15/09/2023