Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" pārliecinoši uzvar "HC Panter"

Attēla autors: No LLU arhīva

Izbraukuma "Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta spēlē "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 8:4 (1:2; 4:2; 3:0) pārspēja Igaunijas čempionus "HC Panter". Divus vārtus šajā spēlē guva čempionāta sākuma bombardieris - Rinalds Vutkevičs.

Pirms spēles statistikas spēku samērs bija jelgavnieku pusē un tāpēc nebija liels pārsteigums, ka jau otrajā spēles minūtē Renards Džerods Alksnis atklāja spēles rezultāti. Pārsteigumi sākās uzreiz pēc tam.

"HC Panter" pēc divām minūtēm realizēja vairākumu, bet vēl pēc desmit raidīja ripu jelgavnieku vārtos no nulles leņķa, kas ledus saimniekus izvirzīja spēles vadībā. Abus vārtus guva Japānas izcelsmes ASV hokejists Šuma Kinebuči.

"Zemgale/LBTU" spēlētāji meta ripas uz pretinieku vārtiem, bet igauņi vārtsargs Villem-Henrik Koitma neļāva viesiem izlabot situāciju pirmajā trešdaļā – 1:2.

Jelgavnieki otro trešdaļu uzsāka pilnā pārliecībā, ka spēs izmantot "tuvā soliņa" priekšrocības un izvirzīsies spēles vadībā. Bet "HC Panter" pārsteidza atkārtoti, jo izmantoja viesu kļūdas un guva divus vārtos no trīs viņiem izkritušām iespējām.

Izmantojot savu pieredzi un pārsvaru ripas kontrolē, "Zemgale/LBTU" hokejisti beigu beigās salauza laukuma saimnieku pretestību, šajā trešdaļā gūstot četrus vārtus. Ar vārtu guvumiem atzīmējas Artūrs Homjakovs, Gustavs Millers, Rinalds Vutkevičs un Bohdans Panasenko – 5:4.

Trešajā trešdaļā "HC Panter" spēki izsīka un viņi sāka pieļaut kļūdas, kā rezultātā daudz spēlēja mazākumā. Jelgavnieki izmantoja trīs vairākumus, kuros vārtus guva Eimantas Noreika, Kālris Bucenieks un Rinalds Vutkevič – 8:4.

Jau šo sestdien "Zemgale/LBTU" dosies vēl vienā izbraukumā. Šoreiz uz Rīgu, kur aizvadīs spēli pret čempionāta atgriezušos "Kurbads" vienību. Noteikti viena no interesantākām spēlēm šajā nedēļas izskaņā.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

3

6

2.

Kurbads

3

4

3.

Kaunas City

2

4

4.

Prizma

2

2

5.

HS Rīga

2

2

6.

HC Panter

5

2

7.

Mogo/LSPA

2

2

8.

7BET-Hockey Punks

2

1

9.

Airwell Energija

1

0

Pievienots 21/09/2023