Pārlekt uz galveno saturu

Līderu cīņā "Zemgale/LBTU" zaudē punktu

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukuma "Optibet" Baltijas līgas spēles papildlaikā piedzīvoja zaudējumu pret "HK Kurbads" ar rezultātu 1:2 (1:0; 0:1; 0:0; 0:1). Vienīgos vārtus jelgavnieku labā guva uzbrucējs Kevins Strādnieks.

Spēles sākumā iniciatīvu centās pārņemt "HK Kurbads" hokejisti, bet jau trešajā minūtē pēc aizsarga Renarta Džeroda Alkšņa metiena uz vārtiem, no vārtsarga Arginto Millberga atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Kevins Strādnieks – 1:0.

"Zemgale/LBTU" pirmajā trešdaļā neizdevās izmantot divu vairākumus, bet laukuma saimniekiem – vienu. Vārtus gūšanas iespējas bija abām komandām, bet savu iespēju otrās trešdaļas sākumā izmantoja "HK Kurbads" uzbrucējs Aleksandrs Biškins, kuram ar Davidu Livšicu izdevās apsteigt jelgavniekus un pārspēt vārtsargu Mariusu Bajarunu-Galēju. – 1:1.

Spēles turpinājumā abām komandām bija daudz iespējas, lai mainītu rezultātu, bet neviena tās neizmantoja. Spēles papildlaika pirmajā minūtē viss atrisinājās diezgan vienkārši. "HK Kurbads" uzbrucējs Juris Bērziņš viegli ieslidoja viesu aizsardzības zonā un aizsarga aizsegā precīzi raidīja ripu jelgavnieku vārtu tīklā – 1:2.

Pateicoties tam, ka pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, "Zemgale/LBTU" nopelnīja vienu punktu turnīra tabulā. Neskatoties uz to, ka "HK Kurbads" nopelnīja divus, jelgavnieki joprojām ir priekšā viņiem "Optibet" Baltijas līgā par vienu punktu un saglabā līdera pozīcijas čempionātā.

Trešdien, 27. septembrī, savās mājās "Zemgale/LBTU" uzņems viesos "HS Rīga" komandu un cīnīsies par līdera lomas saglabāšanu. Rīgas jaunie hokejisti čempionātā pagaidām ir aizvadījuši divas spēles pret Igaunijas "HC Panter" Vienā zaudēja ar 2:4, bet otrajā uzvarēja – 4:2.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

4

7

2.

Kurbads

4

6

3.

Mogo/LSPA

3

4

4.

Prizma

3

4

5.

Kaunas City

2

4

6.

HC Panter

5

2

7.

HS Rīga

2

2

8.

7BET-Hockey Punks

3

1

9.

Airwell Energija

2

0

Foto: Ruslans Antropovs | arhīvs

Pievienots 24/09/2023