Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Studentu teātri atzinīgi novērtē videoklipu festivālā "Šekspīra varoņi - citāti mūsdienās"

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizvadītās nedēļas izskaņā tiešsaistē norisinājās III videoklipu festivāls "Šekspīra varoņi - citāti mūsdienās", kurā piedalījās dažādu augstskolu studenti, tostarp arī no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU). Viņu uzdevums bija dalīties ar savu redzējumu par Šekspīra tēmu un tās aktualitāti mūsdienās, ko vērtēja arī žūrija.

Žūrijas komandu veidoja trīs dažādu jomu eksperti – komisijas vadītāja, Liepājas Universitātes Humanitārā institūta pētniece un žurnāliste Vēsma Lēvalde, kustību mākslinieks, dejas speciālists un dejas balvas 2021./2022. gada laureāts ar izrādi "Brālis" Vilnis Bīriņš, kā arī videomontāžas režisors LBTU Studentu teātrī un bijušais aktieris Aigars Neimanis.

Festivālā dalībniekus uzrunāja eksperts Vilnis Bīriņš: "Šīs festivāls ir nozīmīgs, kas ļauj piedomāt gan par darbībām uz skatuves, gan par vizuālo noformējumu. Lai kaut ko izdarītu un sasniegtu, ikvienam jāiegulda liels darbs. Idejas ir jūsu stiprā puse un tas ir jūsu radošais kopums. Jūs pārstāvat Latvijas studentu teātrus un ir nozīmīgi, ka protat būt dabiski ar ļoti labām aktieriskām īpašībām."

LBTU Studentu teātris videoklipu festivālā saņēma trīs balvas dažādās nominācijās. Nominācijā "Katastrofu karaliene" par laureāti atzīta maģistrantūras studente Lāsma Zelča ar podkāsta klipu "Ep.43", atspoguļojot Šekspīra saistību ar Bībeli, tāpat viņas ieguldīto darbu atzinīgi novērtēja teātra zinātniece Guna Zeltiņa. Nominācijā "Smieklu meistars" balva nonāca pie studenta Dāniēla Tanona ar klipu "Inspektors", kurā viņš parādīja ne tikai lielisku aktierspēli, bet arī Jago nozieguma mēģinājuma atklāšanas detektīvstāstu, tāpat šis videoklips ieguva skatītāju simpātiju balvu.

Šogad "Grand Prix" galvenā balva aizceļo pie RTU Studentu teātra "Spēle", kuri demonstrēja videoklipu "Happy end", turklāt viņi arī būs IV videoklipu festivāla organizatori 2024. gadā. Interesenti, kuri vēlas sevi apliecināt videomākslā, aicināti pievienoties nākamā gada pasākumā, deklamējot Šekspīra mūsdienīgumu.

Jāatzīmē, ka tieši LBTU Studentu teātris ir šīs idejas aizsācēju un aizvadītā gada galvenās balvas ieguvēji. Ideja radās 2021. gadā, kad festivāls "Divi maija vakari" transformējās par videoklipu festivālu.

Festivāla translāciju var apskatīt LBTU Studentu teātra Facebook kontā.

Pievienots 27/09/2023