Pārlekt uz galveno saturu

Ar izzinošu konferenci noslēgta projekta Green hub (LVIII-063) īstenošana (INT18)

Attēla autors: No LLU arhīva

19. oktobrī norisinājās projekta "Zaļais centrs zināšanu pārnesei, atbalstot iniciatīvas un paaugstinot sabiedrības informētību” (“Green hub”, LVIII-063) noslēguma konference ar nosaukumu “Ūdens teritoriju attīstības plānošana ilgtspējīgas pilsētvides kontekstā”.

Konferences laikā eksperti dalījās savā pieredzē par dažādām tēmām, kas saistītas ar ūdens objektu apsaimniekošanas un plānošanas specifiku, virzoties uz ilgtspējības principu ieviešanu arī šajā jomā. Konferences laikā katrs no ekspertiem prezentēja savu tēmu, bet noslēgumā notika ekspertu diskusija par skatītāju uzdotajiem jautājumiem un tēmas aktualitātēm, kā arī izaicinājumiem, kas sagaida Latviju tuvākajā laikā ūdens teritoriju ilgtspējīgas plānošanas un apsaimniekošanas jomā.

co-fund

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

 

Konferenci ar savu ziņojumu atklāja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Iekšzemes ūdeņu nodaļas vadītājs/projekta LIFE GOODWATER IP vadītājs Jānis Šīre, kas dalījās projekta “LIFE GOODWATER IP – rīks praktiskai ūdeņu apsaimniekošanai” pieredzē, kur virsmērķis ir ūdens ekoloģiskās un ķīmiskās kvalitātes uzlabošana, turpmākās ūdens kvalitātes pasliktināšanās novēršana, kā arī par ūdens ekosistēmu aizsardzību.

Turpinot ūdens tēmu SIA “SKILL UP” izpilddirektors/projektu vadītājs Didzis Lauva dalījās pieredzē, kā mākslīgie mitrāji spēj uzlabot ūdens kvalitāti un cīnīties ar piesārņojumu. Savā prezentācijā viņš sniedza zināšanas par mākslīgo mitrāju darbības principiem un iespējamām funkcijām, galvenajām mitrāju sastāvdaļām un to ietekmi uz notekūdeņu attīrīšanas efektivitāti, mākslīgo mitrāju salīdzinājumu ar cita veida bioloģiskajām notekūdeņu attīrīšanas metodēm, limitējošajiem faktoriem mitrāju pielietošanā.

Ūdens ir būtisks pilsētvides elements, kas ir arī publiskās ārtelpas nozīmīga sastāvdaļa – par šo savā pieredzē dalījās SIA “BM projekti” ainavu arhitekte Kintija Cirse. Savu praktisko pieredzi Kintija atspoguļoja caur vairākiem pilsētvides projektiem – ielām, laukumiem, skolām, dabas teritorijām, parkiem – kas veidoti, nodrošinot ūdens pieejamību un klātesamību.

Projekta eksperti – Daiga Skujāne un Natālija Ņitavska prezentēja projekta rezultātus, kā arī dalījās zināšanās no iedvesmojošās ekspedīcijas uz Somiju un Igauniju, kur tika apmeklēti vairāki  ar ūdens tematiku saistīti objekti.

Eksperti

Laba ziņa tiem, kas nepaspēja pieslēgties mūsu konferencei tiešsaistē!

Vēl joprojām ir iespēja to noklausīties sev ērta laikā, kā arī sniegt mums atgriezenisko saiti par konferences laikā iegūtajām zināšanām.

Aptaujas anketa pieejama šeit - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeldbo1oljhPH-OPKyK5uQMmBAstSJUQ6SkOKmuK3OiaKTn7A/viewform

 

 

 

Pievienots 23/10/2023