Pārlekt uz galveno saturu

Notiek pieteikšanās bezmaksas nodarbībām par koka būvkonstrukciju projektēšanu un būvju būvniecības risinājumiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) Mūžizglītības centrs (MC) sadarbībā ar LBTU nozares mācībspēkiem un profesionāļiem aicina būvniecības speciālistus - būvprojektu izstrādātājus, būvdarbu veicējus un vadītājus, būvuzraugus un būvekspertus - pievienoties bezmaksas apmācību semināru ciklam "Koka būvkonstrukciju projektēšana un būvju būvniecības risinājumi".

Koks ir viens no pirmajiem būvniecības materiāliem, kas šodien un tuvākajā nākotnē spēlē nozīmīgu lomu pilsētplānošanā un arhitektūrā, pateicoties tā dabiskajām īpašībām un ilgtspējīgajai ietekmei uz vidi. Inovācijas un modernie apstrādes procesi šajā jomā ļauj izveidot ne tikai funkcionālas, bet arī estētiski pievilcīgas konstrukcijas, kas atbilst mūsdienu dizaina un sabiedrības prasībām. Koka būvkonstrukcijas veicina videi draudzīgu būvniecību, kas ir svarīgs solis ceļā uz ilgtspējīgu nākotni.

Semināru laikā dažādu būvniecības nozaru speciālistiem būs iespēja paaugstināt kompetenci par koka izmantošanu būvniecībā, veicinot koka būvmateriālu un būvizstrādājumu izmantošanu dažādos būvniecības projektos.

Lai iepazīstinātu ar šīs nozares daudzveidību un dalītos ar labās prakses piemēriem, dalībniekiem ir iespēja piedalīties vairākos semināros par aktuālām tēmām. Nodarbībā "Koksnes izstrādājumi būvniecībai – ražošana, īpašības un kvalitātes kritēriji" varēs uzzināt par līmētiem konstrukciju materiāliem, plātņu materiāliem, konstrukciju kokmateriālu kvalitātes novērtējuma piemēriem, videi draudzīgiem izolācijas materiālu veidiem, koka konstrukciju apdares materiāliem un īpašību pārbaudēm.

Savukārt nodarbībā "Koka būvkonstrukciju īpašības un izvirzītās pamatprasības" interesenti iegūs padziļinātas zināšanas par telpu akustiku, būvakustikas praksi projektēšanā un būvniecībā, drošiem jumta, fasādes, tvaika slāņu un hermetizācijas risinājumiem, jauniem, unikāliem produktiem, aprēķina iespējām un mezgliem, masīvkoka būvju projektēšanu, izbūvi un dzīvotspēju, logiem, durvīm un citu būvelementu projektēšanu un iestrādi.

Bet kā trešā tēma tiek piedāvāta "Koka ēku projektēšana". Šīs nodarbības laikā tiks runāts par koka konstruktīvo elementu risinājumiem no ekoloģiskā, ekonomiskā un tehnoloģiskā aspekta, būvelementu mezgliem, būvju ugunsdrošības pasākumu plānošanu un projektēšanu, kā arī par koka ēku dzīves ciklu.

Detalizēta programma pieejama, izmantojot šo saiti.

Dalībnieki var pieteikties vienam vai vairākiem semināriem, aizpildot pieteikuma anketu saitē: https://forms.gle/ZBqseBUb2EP4twBf8

Pēc katra semināra dalībnieki saņems apliecinājumu, kas derīgs būvniecības speciālistu sertifikācijas profesionālās pilnveides kredītpunktu iegūšanai.

Jautājumi par semināru norisi: signe.neimane@lbtu.lv vai zvanot pa tālruni: 29337197.

Apmācību semināru cikls īstenots SIA "Latvijas standarts" iepirkuma "Apmācību semināru "Koka būvkonstrukciju projektēšana un būvju būvniecības risinājumi" organizēšana", ID nr. LVS 2023/2 ietvaros.

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com).

Pievienots 26/10/2023