Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" pārliecinoši uzvar Lietuvas spēcīgāko komandu "Kaunas City"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā ar rezultātu 9:4 (2:0; 4:0; 3:4) pārspēja Lietuvas spēcīgāko komandu "Kaunas City" un pagarināja savu "Optibet" Baltijas līgas uzvaras sēriju līdz sešām spēlēm.

"Kaunas City" spēles sākumā mēģināja jelgavniekus pārspēt ar ātriem pretuzbrukumiem, bet "Zemgale/LBTU" pārliecinoši nospēlēja aizsardzībā. Pārņemot ripas kontroli, viesi sāka uzbrukt ledus saimniekiem.

Kauņas hokejisti uzreiz pārkāpa noteikumus un uzbrucējs Bohdans Panasenko ar precīzu tālmetienu atklāja spēles rezultātu. Trīs minūtes vēlāk "Zemgale/LBTU" nonāca mazākumā, bet Daniels Andersons savā aizsardzības zonā atņēma pretiniekam ripu un izveidoja pretuzbrukumu ar Kristapu Roķi. Roķa metienu vārtsargs atvairīja, bet pirmais pie atlēkušās ripas nokļuva Daniels un ieraidīja to vārtos – 2:0.

Otrajā trešdaļā "Kaunas City" daudz pārkāpa noteikumus, kas ļāva Kevinam Strādniekam skaitliskā vairākumā gūt divus vārtus, bet Rinaldam Vutkevičam – vienus. Kristaps Roķis savus vārtus guva trešdaļas vidū, kad abas komandas spēlēja vienādos sastāvos – 6:0.

Trešās trešdaļas sākumā Artūrs Karaša ar negaidīto metienu guva septītos vārtus un tas atslābināja jelgavniekus. "Kaunas City" atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem un Lukas Žukauskas guva pirmo vārtus mājinieku labā.

Artūrs Karaša ļoti ātri atbildēja ar savu otro vārtu guvumu un tas vēl vairāk pārliecināja jelgavnieku par savu pārsvaru. "Kaunas City" Ukrainas izcelsmes uzbrucējs Dmitro Danilenko atbildēja ar otro vārtu guvumu.

Trešdaļas noslēguma čehu uzbrucējs Ondrejs Mačala pēc ātra pretuzbrukuma guva trešos vārtus lietuviešu labā. Uz ko Kristaps Roķis pēc trīsdesmit sekundēm ieraidīja devīto ripu pretiniekus vārtos.

"Kaunas City" neatkāpās un vēl pēc 30 sekundēm čehs Ondrejs Mačala guva ceturtos vārtus laukuma saimnieku labā. Tādos tempos lietuvieši varētu atspēlēties, bet spēles laiks beidzās un "Zemgale/LBTU" izcīnīja "Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionātā sesto uzvaru pēc kārtas.

1. novembrī jelgavnieki dosies izbraukumā uz Latvijas galvaspilsētu, kur tiksies ar "HS Rīga" jauniešiem. Spēles tiešraidi noteikti varēs vērot "Sportacentrs.com" mājas lapā.

Foto: Ruslans Antropovs | arhīvs

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

12

22

2.

Mogo/LSPA

11

16

3.

Kurbads

10

14

4.

Prizma

12

14

5.

HC Panter

12

10

6.

HS Rīga

9

8

7.

Kaunas City

7

8

8.

Airwell Energija

7

2

9.

7BET-Hockey Punks

10

1

 

Pievienots 30/10/2023