Pārlekt uz galveno saturu

Esošos un topošos uzņēmējus aicina uz mācībām – inovācijas uzņēmējdarbības attīstībai, zinātnieku un uzņēmēju sadarbība

Attēla autors: No LLU arhīva

Zemgales plānošanas reģions (ZPR) EEZ grantu projekta "Uzņēmējdarbība Zemgalē" ietvaros aicina uzņēmējus piedalīties divu dienu bezmaksas mācībās "Inovācijas uzņēmējdarbības attīstībai, zinātnieku un uzņēmēju sadarbība", kas norisināsies klātienē 14. un 15. novembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļā (Jelgava, Rīgas iela 22B). 

Galvenā mācību tēma – kā uzņēmējs var saņemt zinātnieku atbalstu produkta attīstībai un kā sagatavot projektu inovāciju vaučeru programmai, informē Zemgales plānošanas reģiona eksperte darbā ar uzņēmējiem un investoriem Sandra Grigorjeva. 

Mācību pirmajā dienā uzņēmēji varēs uzzināt arī par inovācijām un tendencēm jaunu produktu radīšanā un kur vērsties pēc padoma prototipu izstrādē. Ar šiem jautājumiem iepazīstinās LBTU profesore, Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava un asociētā profesore, Dr.sc.ing. Dace Kļava.

Tāpat pirmajā mācību dienā varēs dzirdēt SIA "Zekants" (Pupuchi) pārstāves Kristīnes Ozolas pieredzes stāstu par produktu izpēti universitātē un lielākajiem ieguvumiem, izmantojot vaučeru programmu. Dienas noslēgumā būs iespēja ekskursijas veidā iepazīt LBTU Pārtikas institūta tehnisko nodrošinājumu sniegtās iespējas sadarbībai ar uzņēmējiem.

Savukārt otrā mācību diena būs saistoša visiem produktu ražotājiem, jo tēma būs "Iepakojums un tā regulējumi". Mācībās varēs noskaidrot par jaunumiem iepakojuma dizainā, tehnoloģijās, kā arī labās prakses piemērus, par ko stāstīs prof., Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava, Mg. paed. Zane Beitere-Šeļegovska un Mg. art. Inta Paulsone.

Dienas otrajā pusē uzņēmēji varēs praktiski piedalīties produktu sensorā novērtēšanā, izzinot darbu laboratorijā, gūstot idejas sava produkta izpētei. Darbnīcu vadīs asociētā profesore, Dr.sc.ing. Evita Straumīte.

Mācībās vēlams piedalīties abas dienas, bet iespējama dalība arī vienā no tām. 

Mācību programma pieejama, izmantojot šo saiti.

Dalībnieki aicināti pieteikties, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti pieteikuma formā, tiks izmantoti tikai saziņai par mācību norisi. 

Projekts "Uzņēmējdarbība Zemgalē" tiek ieviests EEZ grantu 2014. - 2021. gada perioda programmā "Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība". EEZ un Norvēģijas granti ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta kopējais budžets ir 969 256 EUR, no kuriem EEZ grantu līdzfinansējums ir 793 867,70 EUR.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Logo

 

Pievienots 08/11/2023