Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" pārspēj mājiniekus Francijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Starptautiskās Hokeja federācijas Kontinentālā kausa izcīņas trešā posma "E" grupas turnīra pirmajā spēlē  "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 3:1 (0:0; 1:1; 2:0) pārspēja Grenobles "Breuleurs de Loups". Jelgavnieku vārtsargs Rihards Cimermanis kļuva par spēles galveno varoni, atvairot 49 no 50 pretinieku metieniem.

Grenobles "Breuleurs de Loups" hokejisti ir par galvas tiesu bagātāki pieredzē un vēl spēlē uz mājas arēnas, kura izmēros atšķiras no Jelgavas ledus halles. Zinot šos apstākļus jelgavnieki izstrādāja taktiku, kura varētu neļaut saimniekiem izmantot savas priekšrocības.

Izstrādāt taktiku ir viena lieta, bet realizēt to uz laukuma, tā ir jau pavisam cita lieta. Šeit vairākiem mūsu spēlētajiem nāca par labu aizvadītās sezonas dalība "Mestis" līgā. Bet arī tas nebūtu iespējams, ja vārtos nespēlētu vārtsargs Rihards Cimermanis, kuru pēc spēles Francijas sporta žurnālisti nosauca par "mūri".

Pirmajā puslaikā iespēja pirmajam atklāt spēles rezultātu bija mūsu ukrainim Bodanam Panasenko. Arī “Bruleurs de Loups” neizmantoja iespēju ieraidīt ripu tukšos vārtos. Trešdaļas otrajā pusē laukuma saimnieki nonāca lielā mazākumā, kuru "Zemgale/LBTU" neizmantoja savā labā. Abas komandas devās pārtraukumā, lai pārskatītu savas kļūdas un mēģinātu izmantot tuvā soliņa priekšrocības.

Otrās trešdaļas sākumā aizsargs Mārtiņš Porejs izcili pacīnījās par ripu, atņēma to pretiniekiem un raidīja to vārtu virzienā. Vārtu priekšā ripas lidojumu pielaboja Daniels Andersons – 1:0. Protokolā jūs to neatradīsiet, jo tā hokeja gadās.

Turpinājumā "Bruleurs de Loups" hokejistiem izdevās iespiest jelgavniekus aizsardzības zonā un vārtsargam Rihardam Cimermanim nācās pamatīgi pasvīst vārtos. Trešdaļas noslēgumā laukuma saimnieku uzbrucējs Saša Treijs (Sasha Treille) atdeva piespēli gar vārtiem, tā atsitās pret aizsarga Gustava Krūmiņa muguru un ielidoja vārtos – 1:1.

Šajā brīdi vēl neviens nezināja, ka šajā spēlē visus vārtus gūs tikai latvieši. Ņemot vērā, ka mājinieki plānoja uzvarēt savā pirmajā turnīra spēle, tad viņi mainīja taktiku un sāku uzbrukt ar lielākiem spēkiem. Rihards Cimermanis spēja izturēt šo spiedienu, bet Daniels Andersons aplaupīja pretiniekus un tika pie saviem vārtiem, kuri šoreiz tika ierakstīti viņā kontā – 2:1.

Būdams iedzinējos "Bruleurs de Loups" dubultoja savus centienu atspēlēties. Rihardam Cimermanim klājās smagi vārtos, bet viņš nepadevās ne uz mirkli. Līdz brīdim, kad Gatis Gricinskis atņēma pretiniekam ripu un aizskrēja ātra pretuzbrukumā, kura beigās atdeva piespēli Rinaldam Vutkevičam, kurš ari pielika punktu pirmās spēles rezultātam – 3:1.

Gatis Gricinskis pēc spēles atzina, ka šī bija grūta spēle, bet ari visas nākamās būs tik pat smagas. Sestdien jelgavnieki tiksies ar otro pieredzes bagāto komandu no Velsas – "Cardiff Devils", kurai piekāpās pagājušā Kontinentālā kausa izcīņā. Neskatoties uz to, ka velsieši šodien piekāpās Kazahstānas "Nomad Astana", viņu motivācija cīņai it tikai pieaugusi.

Pievienots 18/11/2023