Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" neiekļūst Kontinentālā kausa finālā

Attēla autors: No LLU arhīva

Trešajā Starptautiskās Hokeja federācijas Kontinentālā kausa pusfināla spēle "Zemgale/LBTU" piedzīvo zaudējumu pret Kazahstānas "Nomad Astana" ar rezultātu 1:4 (0:1; 0:2; 1:1) un nekvalificējas finālam. Vienīgos vārtus šajā spēlē guva uzbrucējs Daniels Andersons.

Trešajā spēlē jelgavniekiem bija nepieciešama uzvara, lai varētu turnīra tabulā iegūt sešus punktus ar labu vārtu pārsvaru, lai vismaz kaut kā pretendēt uz otro vietu grupā. Komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt aizsargs Patriks Seilis, kurš iepriekšējā spēlē guva traumu.

Noskaņojums hokejistiem bija kaujiniecisks un spēli viņi sāka labi, spējot vairāk kontrolēt ripu un uzbrūkot uz pretinieka vārtiem. Diemžēl jau ceturtajā minūtē tika nopelnīts noraidījums un piecas sekundes līdz mazākuma beigām Nikolajs Šulga ieraidīja ripu Riharda Cimermaņā vārtos – 0:1.

"Zemgale/LBTU" spēlētāji nebija priecīgi, bet bija pārliecināti, ka otrajā trešdaļā spēs atspēlēties. Trešdaļas vidū kazahi spēja mazināt šo pārliecību pusotra minūtēs gūstot divus vārtus. Sākumā Dias Gusseinovs pie vārtiem pirmais nonāca pie vārtsarga atraidītās ripas, bet nedaudz vēlāk Maksims Musorovs no iemetiena punkta raidīja ripu zem vārtsarga paduses – 0:3.

Trešajā trešdaļā jelgavnieki sāka spēlēt atklātāk, jo trīs vārtu atgūšana prasīja lielāku spiedienu uz pretiniekiem. Galvenais treneris arī nomainīja vārtsargu Rihardu Cimermani pret Mariusu Bajarunu-Galēju.  Vienus vārtus trešdaļas vidū izdevās gūt Danielam Andersonam, kurš individuāli izgāja pret pretinieku vārtsargu Bojarkinu, ieraidot ripu tā sargātos vārtos – 1:3.

Diemžēl jau nākošajā minūtē "Nomad Astana" uzbrucējs Nikolajs Šulga veiksmīgi uzgāja virsu vārtiem, raidot vārtsarga atraidīto ripu vārtos – 1:4.

Ar šo zaudējumu "Zemgale/LBTU" hokejistu cerības iekļūt turnīra finālā izgaisa pavisam. Kā mierinājumu neveiksmei var tikai minēt, ka jelgavnieki spēlēja pret klubiem ar lielākiem budžetiem un pieredzējušajiem pretiniekiem.

Jelgavas hokejisti arī ļoti labi saprot, ka šis mierinājums viņus neapmierina, tāpēc darīs visu, lai uzvarētu Latvijas čempionāta, kas dos viņiem iespēju atkal spēlēt Kontinentālā kausā.

IIHF Kontinentālā kausa pusfināla "E" grupas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

Vārtu attiecība

1.

Nomad Astana

3

9

11:5

2.

Cardiff Devils

3

6

10:7

3.

Zemgale/LBTU

3

3

6:10

4.

Bruleurs de Loups

3

0

1:6

 Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 19/11/2023