Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" atspēlējas pret "HK Kurbads"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" savās mājās trešajā trešdaļā atspēlējas un izcīna uzvaru pret "HK Kurbads" ar rezultātu 5:4 (2:0; 1:2; 2:2), gūstot "Optibet" hokeja līgas regulārā čempionātā devīto uzvaru pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" hokejistiem izdevās pārņemt virsroku ripas kontrolē un veidot savus uzbrukumus, kuri piespieda viesus trīs reizes pārkāpt noteikumus. Jelgavnieku uzbrucējs Mārtiņš Karsums izmantoja divus no tiem un izvirzīja ledus saimniekus spēles vadībā ar rezultātu 2:0.

Otrajā trešdaļā "HK Kurbads" spēja izmantot tuvā soliņa priekšrocības, likvidējot jelgavnieku pārsvaru. Trešdaļas vidū ātrā pretuzbrukumā Aleksandrs Novikovs guva vārtu viesu labā, bet mazāk nekā pēc trim minūtēm atbildes vārtus guva Kristaps Kristiņš.

Pēc pusotra minūtes "Zemgale/LBTU" nopelnīja savu pirmo noraidījumu un to “HK Kurbads” labā izmantoja Artūrs Ozoliņš – 3:2.

Trešās trešdaļas sākumā jelgavniekiem radās problēmas ar iziešanu no savas aizsardzības zonas un 21 sekundes laikā ielaida divus vārtus, ļaujot viesiem izvirzīties spēles vadībā. Šo "HK Kurbads" panākumu kaldināja Aleksandrs Biškins un Jēkabs Siliņš – 3:4.

"Zemgale/LBTU" hokejisti spēja saņemties un jau pēc divām minūtēm komandas kapteinis Gatis Gricinskis izlīdzināja rezultātu, bet vēl pēc sešām minūtēm Kevins Strādnieks guva uzvaras vārtus – 5:4.

Sestdien jelgavnieki dosies uz Viļņu, kur tiksies ar vietējo "7BET-Hockey Punks" un mēģinās pagarināt savu deviņu uzvaru sēriju "Optibet" Baltijas hokeja līgas regulārajā čempionātā.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

15

28

2.

Mogo/LSPA

16

26

3.

Kurbads

16

22

4.

Prizma

14

16

5.

HC Panter

15

16

6.

HS Rīga

13

12

7.

Kaunas City

11

10

8.

Airwell Energija

13

2

9.

7BET-Hockey Punks

15

1

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 23/11/2023