Pārlekt uz galveno saturu

Vutkeviča un Zelta "hat-trick" kaldina uzvaru Viļņā

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā ar rezultātu 9:1 (4:0; 2:0; 3:1) pārspēja Viļņas "7BET – Hockey Punks", izcīnot desmito uzvaru pēc kārtas "Optibet" Baltijas līgā. Pa trim vārtiem uzbrucēju Rinalda Vutkeviča un Kristiāna Zelta kontā.

Nedēļas laikā "Zemgale/LBTU" hokejisti aizvadīja spēli trijās valstīs. Šodien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Šajā spēlē vārtus aizsargāt tika uzticēts sargāt Lukam Bukatovam. Otro spēli traumēto Patriku Seili aizvieto Silvestrs Uvis Lazarenoks. Aizsardzībā nespēlēja Daniils Andrejevs. Papildus sastāvā iekļauts uzbrucējs Artūrs Karaša.

Spēles sākumā Lietuvas galvaspilsētas hokejisti izrādīja lielu pretestību, kura gan sāka noplakt pēc pirmajiem zaudētiem vārtiem. Piektajā minūtē ar metienu no zilās līnijas atklāja aizsargs Edgars Adriāns Kazaks, kuram ar savām darbībām vārtu priekšā palīdzēja Daniels Andersons, kurš aizsedza redzamību vārtsargam Simasam Baltrūnasam.

Trešdaļas vidū "Zemgale/LBTU" piecu minūšu laikā guva vēl trīs vārtus. Divi no tiem pirmās uzbrucēju maiņas kontā – Rinalds Vutkevičs un Mārtiņš Karsums. Trešo ar metienu no zilās līnijas guva aizsargs Roberts Andersons – 4:0.

Otrajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" pilnībā dominēja uz laukuma un vienpadsmit reizes meta uz "7BET-Hockey Punks" vārtiem. Un tie ir tikai metieni uz vārtiem. Garām aizlidoja vēl vairāk ripu. Ar vārtu guvumiem spēja izcelties uzbrucēji Rinalds Vutkevičs un Kristiāns Zelts – 6:0.

Trešās trešdaļas sākumā jelgavnieki nonāca mazākumā un pirmo reizi spēlē bija spiesta aizstāvēties savā aizsardzības zonā. Gandrīz izturot mazākumu, Roberts Andersons neveiksmīgi nospēlēja ar augsti pacelto nūju, bet arī saimnieki veica skaitliskā sastāva pārkāpumu un komanda palika četri pret četri.

Kristiāns Zelts uzsāka uzbrukumu, kura noslēgumā ieraidīja ripu, kura bija atlēkusi no vārtsarga pēc aizsarga Gustava Krūmiņa metiena – 7:0. Nedaudz vēlāk Kristiāns ātrā uzbrukumā raidīja ripu vārtu pārliktnī, kas viņu sarūgtināja.

Toties priekus par trešo vārtu guvumu trešās trešdaļas vidū izbaudīja Rinalds Vutkevičs, kurš guva vārtus spēlējot vairākumā. Nedaudz vēlāk arī Kristiāns Zelts guva savu slavas mirkli, panākot rezultātu 9:0.

"7BET-Hockey Punks" neskatoties uz neizbēgamu zaudējumu spēlē, nepadevās un spēli noslēdza ar kanādieša Samuela Blanšē-Kote ātro pretuzbrukumu caur kreiso malu, neļaujot Lukasam Bukatovas aizvadīt “sauso” spēli – 9:1.

Nākamo spēli "Zemgale/LBTU" aizvadīs pēc nedēļas 2. decembrī Jelgavas ledus hallē plkst.17:00 tiekoties ar Igaunijas čempioniem "HC Panter".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

16

30

2.

Mogo/LSPA

16

26

3.

Kurbads

16

22

4.

Prizma

14

16

5.

HC Panter

15

16

6.

HS Rīga

14

14

7.

Kaunas City

11

10

8.

Airwell Energija

14

2

9.

7BET-Hockey Punks

16

1

Foto: Ruslans Antropovs

 

Pievienots 27/11/2023