Pārlekt uz galveno saturu

Notiks augsnes tematikai veltīts seminārs

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LBTU LPTF) Augsnes un augu zinātņu institūts aicina 5. decembrī plkst. 11.00 atzīmēt Starptautisko Augsnes dienu un piedalīties seminārā "Augsnes diena 2023: augsne un ūdens ir dzīvības spēks". Semināru var apmeklēt gan klātienē, gan pievienoties tiešsaistē. 

Seminārs tiks atklāts plkst. 11.00 ar Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas nodaļas vadītāja, asociētā profesora Raimonda Kasparinska uzrunu, bet pēc tam sekos vairāki ziņojumi.

No Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes uzstāsies profesors (Emeritus) Aldis Kārkliņš "Aktualitātes Latvijas augšņu klasifikācijā kartēšanas vajadzībām", viesdocents Sandijs Mešķis "Pazemes ūdeņu daudzveidība" un pasniedzēja Ieva Erdberga "WRB klasifikācijas jaunumi Katalonijas augšņu kontekstā", savukārt no Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) profesors  Ainis Lagzdiņš informēs par tēmu "Videi draudzīgu meliorācijas sistēmu elementu izvēle un ierīkošana: LIFE GoodWater IP projekta pieeja un rezultāti". Tāpat gaidāmi divi stāstījumi no LU asociētā profesora R. Kasparinska "Kūdraugšņu izplatības kartēšanas rezultāti lauksaimniecībā izmantojamās zemēs" un "Eiropas mēroga ietvara izveide ilgtspējīgai lauksaimniecības augsnes apsaimniekošanai klimata pārmaiņu kontekstā EJPSoil".

Semināra izskaņā būs iespēja iesaistīties diskusijās ar zinātniekiem, valsts institūciju pārstāvjiem un praktiķiem par zinātnes atziņu pārnešana praksē un izaicinājumiem, kas ar to saistīti.

Pasākums notiks klātienē - Jelgavas pilī, 293. telpā, tāpat semināra norisei būs iespējams sekot arī attālināti tiešsaistes platformā. 

Interesenti aicināti pieteikt dalību, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Detalizēta pasākuma programma pieejama, izmantojot šo saiti

Afiša, augsne, seminārs

 

Pievienots 01/12/2023