Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" turpina uzvaru sēriju

Attēla autors: No LLU arhīva

Hokeja komanda "Zemgale/LBTU" savās mājās ar rezultātu 8:0 (5:0; 2:0; 1:0) pārspēja Igaunijas hokeja komandu "HC Panter" un svin vienpadsmito uzvaru pēc kārtas "Optibet" Baltijas līgas regulārajā čempionātā.

Jelgavnieku sastāvā joprojām nevar spēlēt aizsargs Patriks Seilis, kurš guva traumu Francijā. Tāpēc "Zemgale/LBTU" aizsargos šovakar varēja redzēt uzbrucēju Artūru Karašu. Treneri vienā no maiņām rotēja Rinaldu Vutkeviču un Eimantas Noreika. Tomēr nekādas globālas izmaiņas nav bijušas.

Spēle sākās ar "HC Panter" spēlētāju iniciatīvu ripas kontrolē un spiedienā uz Mariusa Bajaruna-Galēja vārtiem. Tikai ap astoto spēles minūti "Zemgale/LBTU" nokļuva pie pirmā kārtīga metiena uz igauņu vārtiem.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja uzbrucējs Gustavs Millers. Viesi pazaudēja pārliecību savos spēkos un līdz trešdaļas beigām jelgavnieki guva vēl četrus vārtus. "HC Panter" vājības aizsardzībā izmantoja Kevins Strādnieks, Artūrs Homjakovs, Kristaps Roķis un Kristiāns Zelts.

Otrajā trešdaļā viesi spēja atgūties un "Zemgale/LBTU" kļuva grūtāk tikt pie metieniem, bet Gustavs Millers un Gatis Gricinskis tomēr spēja palielināt mājinieku gūto vārtu skaitu – 7:0.

Trešajā trešdaļā "HC Panter" rūpīgi spēlēja aizsardzībā, neļaujot jelgavniekiem gūt daudz vārtus. Vienīgā ripa viņu vārtos ielidoja trešdaļas vidū, kad vairākumā Renarts Džerods Alksnis raidīja ripu no zilās līnijas un vārtu priekšā tai pieskarās viesu aizsargs, novirzot uz vārtu tīklu – 8:0.

Šī ir otrā "Zemgale/LBTU" spēle, kurā pretinieks nav spējis gūt vārtus. Pirmā tika aizvadīt 7. oktobrī pret "Airwell Energija", kad vārtos stāvēja vārtsargu treneris Rihards Cimermanis. Vēl ir vērts atzīmēt, ka šajā spēlē jelgavnieki nenopelnīja nevienu noraidījumu.

Jau otrdien "Zemgale/LBTU" dosies izbraukumā uz Rīgu, kur tiksies ar "Optibet" Baltijas hokeja līgas ceturto spēcīgāko komandu "Prizmu". Spēles tiešraidi varēs vērot "Sportacentrs.com" mājas lapā.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

17

32

2.

Mogo/LSPA

17

28

3.

Kurbads

18

23

4.

Prizma

17

22

5.

HC Panter

18

18

6.

HS Rīga

15

16

7.

Kaunas City

13

12

8.

Airwell Energija

16

2

9.

7BET-Hockey Punks

17

1

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 03/12/2023