Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" izbraukuma spēlē pārspēj ʺPrizmuʺ

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTUʺ izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0; 0:0; 1:0) pārspēja "Prizmas" vienību, izcīnot divpadsmito uzvaru pēc kārtas ʺOptibetʺ Baltijas līgā. Vienīgos vārtus jelgavnieku labā trešajā trešdaļā guva aizsargs Renarts Džerods Alksnis.

Jelgavnieki uz Rīgu devās bez uzbrucēja Mārtiņa Karsuma, bet tas netraucēja pirmajā trešdaļā kontrolēt spēles gaitu un apdraudēt ʺPrizmasʺ vārtsarga Jāņa Auziņa sargātos vārtus. Trešdaļas sākumā netika izmantots vairākums, ka arī 15 metieni uz vārtiem neļāva atklāt spēles rezultātu.

Otrās trešdaļas sākumā "Zemgale/LBTU" kontrolēja ripu, bet šo savu pārsvaru nepārvērta par gūtiem vārtiem. Jelgavnieku vārtsargam Bajarunam-Galējam nācās glābt savu komandu, kad pretinieku uzbrucējs Miķelis Rēdlihs izgāja viens pret viens viņa vārtu priekšā.

Trešdaļas vidū jelgavnieki nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, kas uz laiku atņēma komandai iniciatīvu. Izturot mazākumus,  ʺZemgale/LBTU” neizmantoja savu vairākumu, lai arī iespējas bija un arī šis spēles nogrieznis beidzās bez vārtu guvumiem.

"Zemgale/LBTU" galvenais treneris Artis Ābols veica izmaiņas uzbrucēju virknējumos un motivēja spēlētājus uz vārtu guvumiem. Trešās trešdaļas sākumā jelgavnieki pārsvara pavadīja laiku “Prizmas” aizsardzības zonā.

Spiediens rezultējās ar vienīgo vārtu guvumu šajā spēlē. Aizsargs Roberts Andersons no zilās līnijas raidīja ripu uz vārtu priekšu, kur tā atsitās pret aizsarga slidu un atleca uz pretējo vārtu malā, kur viens pats atradās aizsargs Renarts Džerods Alksnis, kurš melno ripuli raidīja vārtu tīklā, kamēr vārtsargs Jānis Auziņš nepaspēja pārvietoties – 1:0.

"Prizmas" hokejisti spēles noslēgumā veica spiedienu uz jelgavnieku vārtiem un Mariusam Bajarūnam-Galējam izdevās pierādīt, ka otrā pēc kārtas "sausā" spēle viņa konta nav nejaušība.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

18

34

2.

Mogo/LSPA

18

30

3.

Kurbads

19

24

4.

Prizma

18

22

5.

HC Panter

18

18

6.

HS Rīga

15

16

7.

Kaunas City

13

12

8.

Airwell Energija

16

2

9.

7BET-Hockey Punks

17

1

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 06/12/2023