Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Trīs LBTU studenti no Meža un vides zinātņu fakultātes ieguvuši Sporta stipendijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) izvērtējusi 94 sportistu pieteikumus Sporta stipendijai 2023./2024. studiju gadam un šogad tā tiek piešķirta 52 studējošajiem sportistiem, tostarp arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža un vides zinātņu fakultātes (LBTU MVZF) trīs jauniešiem.

Sporta stipendija tiek piešķirta no valsts budžeta līdzekļiem, lai sekmētu augstākās izglītības iestādēs studējošo augstas klases sportistu duālās karjeras iespējas, apvienojot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot sportistu sagatavošanu dalībai Latvijas izlasēs attiecīgajos sporta veidos. Stipendija ir izmantojama stipendiātu augstākās izglītības apguves un sportiskās meistarības izaugsmes sekmēšanai, informē Latvijas Sporta federāciju padome.

Šogad stipendijas 700 eiro vērtībā saņēm trīs studenti no Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF):

  • ​​​​​​Katrīna Ance Gasiņa (sporta veids - frisbijs), kura studē 3. kursa akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Mežzinātne",
  • ​​​​​​Mārcis Jansons (sporta veids - orientēšanās), kurš studē 2. kursa profesionālā bakalaura studiju programmā "Mežinženieris",
  • ​​​​​​Matīss Timermanis (sporta veids - orientēšanās), kurš studē 2. kursa profesionālā bakalaura studiju programmā "Mežinženieris".

Stipendiju ieguvēji pārstāv 20 sporta veidus, viņu vidū: astoņi florbolisti, septiņi orientieristi, seši kamaniņbraucēji, pieci basketbolisti, pieci vieglatlēti, četri peldētāji, pa diviem distanču slēpotājiem, smaiļotājiem un sporta deju dejotājiem, kā arī pa vienam sportistam no biatlona, bobsleja, brīvās cīņas, daiļslidošanas, frisbija, hokeja, kanoe airēšanas, krosmintona, sporta vingrošanas, ūdens motosporta un volejbola.

Lēmumu par Sporta stipendijas piešķiršanu pieņem LSFP valde, pamatojoties uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus saskaņā ar konkursa nolikumu. LSFP Sporta stipendiju komisiju veido pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Augstskolu sporta savienības un Latvijas Sporta federāciju padomes.

Sveicam mūsu universitātes sportistus un novēlam neapstāties pie sasniegtā! Lai jūsu piemērs iedvesmo arī citus!

Raksta fotogrāfija no www.lsfp.lv.

Pievienots 07/12/2023