Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" pārspēja Lietuvas komandu "Airwell Energija"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā ar rezultātu 5:1 (1:0; 2:1; 2:0) pārspēja Lietuvas pilsētas Elektrēnu komandu "Airwell Energija", papildinot uzvaru sēriju ar trīspadsmito panākumu. Platais laukums netraucēja gūt divus vārtus Kevinam Strādniekam un ar vienu vārtu guvumu atzīmēties Gatim Gricinskim, Kristapam Kristiņam un Renartam Džerodam Alksnim.

Aizsardzībā atgriezies Daniils Andrejevs, ka arī uz Lietuvu kopā ar komandu devās ʺZemgale Juniors” rezultatīvākais uzbrucējs Deniss Vilmans. Vārtu aizstāvēšana tika uzticēta Mariusam Bajarunam-Galejam, kurš iepriekšējās divās spēlēs neielaida nevienus vārtus.

Platais Elektrēnu ledus laukums lika jelgavniekiem aizvadīt spēli vairāk koncentrējoties uz pareizu pozicionālo spēli, jo katra kļūda maksātu ar ātriem pretuzbrukumiem (Jelgavā tādas kļūdas var labot ar ātru slidošanu). Pirmajā trešdaļā laukuma saimniekiem trīs reizes izdevās noķert jelgavniekus uz kļūdām, bet ar viņu pretuzbrukumiem tika galā vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs.

Pirmās trešdaļās vidu spēles rezultātu atklāja "Zemgale/LBTU" kapteinis Gatis Gricinskis, kad saņēma vārtu priekšā Artūra Homjakova piespēli no aizvārtes – 1:0.

Otrās trešdaļas sākuma Kevins Strādnieks, spēlējot vairākuma, no vārtu priekšas dubultoja jelgavnieku pārsvaru. Divas ar pusi minūtes vēlāk "Airwell Energija" uzbrucējs Karolis Krasilnikovas no vārtu priekšas ieraidīja no vārtsarga atlekušo ripu un atjaunot spēles intrigu – 2:1.

Otrās trešdaļas izskaņā "Zemgale/LBTU" spēlētāji savērpa uzbrukumu tā, ka uzbrucējs Kristaps Kristiņš palika brīvs uz vārtu "ūsiņām" un pēc Gustava Millera precīzas piespēles, viņš atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1. Interesanti, ka visi trīs pirmie vārti tika gūti pēc līdzīga scenārija – piespēle no aizvārtes uz vārtu priekšu, kur brīvs uzbrucējs raida ripu vārtos.

Trešajā trešdaļā jelgavnieki dominēja ripas kontrolē, bet vārtus spēja gūt tikai spēles nogriežņa beigās, kad laukuma saimnieki vienā un tajā pašā epizodē pārkāpa noteikumus divas reizes, paliekot lielā mazākumā. Šajā vairākumā vārtus guva uzbrucējs Kevins Strādnieks un aizsargs Renarts Džerods Alksnis – 5:1.

"Optibet" Baltijas hokeja līgā tagad būs izlašu pauze un nākamā spēle ir paredzēta tikai pēc 11 dienām. 20. decembrī  ʺZemgale/LBTU” atkal dosies uz Lietuvu, lai tiktos ar tās spēcīgāko hokeja komandu "Kaunas City".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

19

36

2.

Mogo/LSPA

18

30

3.

Kurbads

20

26

4.

Prizma

19

22

5.

HS Rīga

16

18

6.

HC Panter

18

18

7.

Kaunas City

14

12

8.

Airwell Energija

18

4

9.

7BET-Hockey Punks

18

1

Foto: Ruslans Antropovs | arhīvs

Pievienots 11/12/2023