Pārlekt uz galveno saturu

LBTU studenti un darbinieki aicināti pievienoties "Dod pieci!" pasaulē garākajā labdarības skriešanas stafetē

Attēla autors: No LLU arhīva

No 15. decembra līdz 21. decembrim norisināsies labdarības maratons "Dod pieci!", kam šogad veltīta jauniešu un pedagogu vidū aktuāla tēma "Palīdzi jauniešiem, kurus līdzcilvēki izvēlas neredzēt!". Aicinām arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) studentus un darbiniekus sniegt atbalstu, piedaloties stafetes skrējienā, lai kopā mēs dotu iespēju riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem izrauties no nelabvēlīgas vides un veidot motivētu, drošu, garīgi un fiziski veselīgu nākotni.

Skriešana pēdējo gadu laikā ir kļuvusi par neatņemamu "Dod pieci!" daļu, tādējādi šogad līdzās labdarības maratona stikla studijai Doma laukumā noritēs pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete, kurā LBTU aicināta piedalīties no 17. decembra plkst. 8.40 līdz 18. decembra plkst. 8.40. Skrējiens notiek nepārtraukti un ik pa 20 minūšu intervālu (viena skrējiens intervāls ir 20 minūtes, diennaktī – 72 skrējēji).

Tāpat projektu finansiāli varēs atbalstīt 19. decembrī LBTU Ziemassvētku tirdziņa laikā, iegādājoties gardumlietas Viesmīlības stendā, kā arī individuāli, ziedojot ar dziesmu.

Kā informē pasākuma "Dod pieci!" organizatori: "Statistika ir skaudra. Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 10 tūkstoš bērnu un jauniešu, kuri meklē patvērumu uz ielas, klaiņo, neapmeklē skolu, lieto apreibinošas vielas vai ir soļa attālumā līdz nozieguma izdarīšanai. Tas ir vidēji viens bērns katrā klasē. Savukārt vairāk nekā 36 tūkstošiem jeb katram 7. bērnam Latvijā pastāv uzvedības problēmu iestāšanās risks – šie bērni ir cietuši no vardarbības vai noziedzīga nodarījuma, atrodas ārpusģimenes aprūpē vai dzīvo ģimenē, kurā ir riski nepietiekamai bērna aprūpei u. c. Viņi nav drošībā. Un par to esam atbildīgi mēs, pieaugušie."

Aicinām reģistrēties stafetes skrējienam līdz 14. decembra plkst. 12.00, izmantojot šo saiti.

Noderīga informācija dalībniekieminformācija par stafetes skrējienu un tā norisi un instrukcija "Kā sagatavoties skrējienam un nodot skriešanas stafeti".

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes lektori Gitu Krūmiņu-Zemturi e-pastā: gita.krumina@lbtu.lv.

Būsim daļiņa no vērienīga Latvijas labdarības projekta un atbalstīsim projekta tēmu!

Raksta fotogrāfija no lsm.lv

Pievienots 09/12/2023