Pārlekt uz galveno saturu

LBTU izsludina starptautisku konkursu jaunā rektora amatam

20. decembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) starptautiskā konkursā ir izsludinājusi pieteikšanos rektora amatam. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus līdz 2024. gada 31. janvārim.

Rektora amata konkursā universitātes kolektīvs un LBTU Padome sagaida pretendentus ar zinātnes doktora grādu LBTU stratēģiskās specializācijas jomās ietilpstošajās zinātnes nozarēs un/vai apakšnozarēs vai dabas zinātnēs, ar nevainojamu reputāciju un vēlamu darba pieredzi vadošā amatā. Pieredze vadošā amatā augstākās izglītības un zinātnes jomā uzskatāma par priekšrocību.

Izvērtējot pretendentus, tiks ņemti vērā viņu sasniegumi zinātnē un zinātnes vadībā, tostarp pieredze privātā un/vai publiskā finansējuma piesaistē pētniecības un attīstības iniciatīvām, programmām vai projektiem, pieredze pētniecības un attīstības iniciatīvu, programmu vai projektu izstrādāšanā un īstenošanā, un/vai to vadīšanā, zinātniskās vai pētnieciskās pārstāvniecības pieredze starptautiskā līmenī, kā arī publikācijas starptautiski citējamos izdevumos.

Kā būtiski papildu nosacījumi vērtēšanā uzskatāmi pretendentu pieredze organizācijas stratēģiskajā, pārvaldības procesu un pārmaiņu vadībā, orientācija uz attīstību, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, komandas vadīšana un stratēģiskais redzējums. Tāpat par nozīmīgu priekšrocību tiks uzskatīta izpratne par augstākās izglītības iestāžu un zinātnes darbību regulējošiem normatīvajiem dokumentiem, izpratne par Eiropas augstākās izglītības telpas attīstības tendencēm un akadēmiskā darba pieredze.

Rektora vēlēšanu procesu un pretendentu izvērtēšanu pirmo reizi organizē LBTU Padome atbilstoši Augstskolu likumā un Rektora vēlēšanu nolikumā noteiktajai kārtībai, kurai iesniedzami pieteikuma dokumenti, tostarp pretendenta redzējums par LBTU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados. Pēc pretendentu izvērtēšanas trīs kārtās Padome pieņems lēmumu virzīt Konventam rektora vēlēšanām konkursa rezultātā izraudzītu vienu vai vairākus rektora amata kandidātus, informējot par to Konventa priekšsēdētāju.

Rektora vēlēšanas Konventā norisināsies 2024. gada 22. maijā.

Detalizēta informācija par rektora amata pretendentiem izvirzītajām prasībām pieejama universitātes mājaslapā.

Pievienots 29/01/2024