Pārlekt uz galveno saturu

"EnerForest" hakatonā studenti meklē risinājumus meža nozares uzņēmumu izaicinājumiem

Attēla autors: No LLU arhīva

No 24. līdz 26. novembrim norisinājās "EnerForest" hakatons, kas bija arī viens no noslēdzošajiem pasākumiem projektā "LBTU studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana". Kopumā piedalījās teju 35 studenti, lai 48 stundu laikā attīstīja savas biznesa idejas un risinātu izaicinājumus, kurus sagādāja AS "Latvijas Valsts meži" un AS "Latvijas finieris".

Hakatona finālā 3000 eiro vienreizējās stipendijas dalīja Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) studenti – komanda "STOP Briedim", kuri meklēja alternatīvus risinājumus mažaudžu aizsargāšanai no pārnadžiem, kā arī komanda "ForestByte", kura izstrādāja loģistikas izsekojamības sistēmu, kas atvieglotu finiera un saplākšņu paku izsekojamību un komanda "Bobs lāzers", kuri meža optimālākai apaimniekošanai integrētu LIDAR kameru mežizstrādes transportlīdzekļos. Savukārt pirmo vietu ieguva komanda "Binārā brigāde", kura radīja ideju, kas atvieglotu un pilnveidotu mežsaimniecības transportieru optimālu ceļu atrašanu mežā. Pirmās vietas ieguvēji ieguva 1500 EUR lielu vienreizējo stipendiju, taču pārējās godalgotās komandas ieguva 500 EUR lielu vienreizējo stipendiju. Žūrijas simpātiju balvas ieguva komandas "Indian Squad", "IPOL Solutions" un "Meža skrējēji".

Dalībnieku radītās idejas vērtēja projekta "LBTU studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana" vadītājs Gvido Bērziņš, LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne, LBTU padomes loceklis un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts, A/S "Latvijas Finieris" meitas uzņēmuma "Latvijas Finieris mežs" valdes priekšsēdētājs Agris Meilerts un A/S "Latvijas Valsts meži" Attīstības daļas vadītājs Jānis Gercāns.

Projektu vadītājs G. Bērziņš saka: "Pat, ja dalībnieku skaits nebija tik liels, taču prezentētās idejas un risinājumi ir bijuši ļoti kvalitatīvi. Var redzēt, ka komandas ir centušās. Šis bija noslēdzošais hakatons divu gadu lielajā Studentu inovāciju programmā, bet cerams, ka "EnerForest" hakatons varētu būt kā tradīcija arī turpmākos gadus."

"EnerForest" hakatona mērķis bija savienot studentus un Latvijas uzņēmumus vienotā platformā, lai veicinātu jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību, risinot uzņēmumiem aktuālus izaicinājumus. Šis hakatons bija vērsts vairāk uz meža nozares saistītiem problēmjautājumiem. Izaicinājumus sniedza A/S "Latvijas Valsts meži" un A/S "Latvijas finieris".

Hakatona dalībniekiem bija iespēja konsultēties ar 12 mentoriem, kuri pārstāvēja A/S "Latvijas Valsts meži", A/S "Latvijas Finieris" un Kokrūpniecības federāciju.

EnerForest hakatonu organizē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Biznesa inkubators. Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Attīstības fondu, sadarbībā ar biedrību "Inovāciju inkubaotrs "IndSol" un biedrību "Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris" studentu inovācijas programmas "LBTU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana" ietvaros. Pasākumu finansiāli atbalsta A/S "Latvijas Finieris", pasākumu atbalsta "Latvijas Valsts Meži", "Latvijas Kokrūpniecības federācija".

logo

 

Pievienots 20/12/2023