Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" turpina uzvaru sēriju Lietuvā

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā ar rezultātu 5:2 (4:1; 0:1; 1:0) pārspēja Lietuvas čempionus "Kaunas City"", gūstot 14 uzvaru pēc kārtas "Optibet" Baltijas hokeja līgas regulārajā čempionātā. Vārtsargs Bajaruns-Galejs ar savu pašaizliedzību vārtos spēles sākumā iedvesmoja komandas biedrus uz panākumu gūšanu.

Ņemot vērā, ka galvenais treneris Artis Ābols, uzbrucēji Kevins Strādnieks, Rinalds Vutkevičs un ekipējuma menedžeris Andris Leitis devušies uz Pasaules U-20 hokeja čempionātu, tad komandu Kauņā vadīja treneris Igors Ļebedevs, bet iztrūkstošos spēlētājus aizvietoja “Zemgale Juniors” spēlētāji – Deniss Vilmans, Roberts Vītols, Artūrs Užulis un Reinards Dāvis Pētersons.

Spēlē jelgavnieki neienāca pietiekami pārliecinoši un tas ļāva "Kaunas City" izveidot vairākus bīstamus momentus. Toties "Zemgale/LBTU" vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs bija labi noskaņots un izglāba komandu vairākos bīstamus momentus.

Vārtsarga pārliecinoša spēle piedeva motivāciju pārējiem spēlētājiem un trešdaļas otrajā daļā jelgavnieki spēja izvirzīties spēles vadībā. Artūrs Karaša atklāja spēles rezultātu, Kārlis Bucienieks to stiprināja ar diviem vārtus guvumiem, bet Deniss Vilmans noslēdza partneru lielisko iesākto izspēli.

Trešdaļās izskaņā ledus saimnieki spēja aizskriet ātrā pretuzbrukumā, kuru ar ripas raidījumu vārtos noslēdza Čehijas izcelsmes uzbrucējs Ondrejs Mačala – 4:1.

Otrās trešdaļas sākumā Kauņas komandai izdevās uzspiest savu spēles stilu un jelgavniekiem pakāpeniski tas bija jāatgriež. Latvijas čempioniem trūka koncentrācijas un disciplīnas. "Zemgale/LBTU" komandai neizdevās izmantot savas vārtu gūšanas iespējies, toties trešdaļas noslēgumā to izdarīja laukuma saimnieku čehu uzbrucējs Daniels Klineckijs – 2:4.

Trešajā trešdaļā “Zemgale/LBTU” hokejisti reabilitējās un pārņēma spēles kontroli savās rokas un lielāko daļu laika, pavadot laukuma saimnieku aizsardzības zonā. Ar metienu precizitāti gan īsti neveicās. Vienīgos vārtus šajā trešdaļā guva Latvijas valstsvienībā pabijušais aizsargs Renarts Džerods Alksnis – 2:5.

"Optibet" Baltijas hokeja līgā tagad iestājās svētku pārtraukums un čempionāts jelgavniekiem atsāksies vien 2024. gada 6. janvārī, savās mājās tiekoties ar Lietuvas pilsētas Elektrēnu komandu "Airwell Energija".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

20

38

2.

Mogo/LSPA

20

34

3.

Kurbads

20

26

4.

Prizma

20

24

5.

HC Panter

21

22

6.

HS Rīga

16

18

7.

Kaunas City

15

12

8.

Airwell Energija

18

4

9.

7BET-Hockey Punks

21

1

Foto: Ruslans Antropovs | arhīvs

Pievienots 21/12/2023