Pārlekt uz galveno saturu

Ar vadošajām Latvijas viesnīcām vienojas par turpmāko sadarbību viesmīlības nozarē

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai sekmētu mijiedarbību starp akadēmisko un biznesa vidi nākamo nozares speciālistu sagatavošanā, 2023. gada izskaņā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) noslēdza sadarbības līgumus ar vadošajām Latvijas viesnīcām - "Baltic Beach Hotel & SPA", "Radisson Blu Elizabete Hotel" un "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel".

Līgumi paredz ciešāku sadarbību LBTU īstenotajā studiju virzienā "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija", kas tiek realizēts Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē (LPTF). Noslēdzot līgumu, iesaistīto partneru un universitātes galvenais mērķis ir dalīties pieredzē un zināšanās par viesu izmitināšanas uzņēmumu darba organizāciju un vadību.

Kā stāsta studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" direktore Gita Krūmiņa – Zemture: "Sadarbības līgums ir atbildība, ko uzņemas katra no līgumslēdzēju pusēm. Šis ir viens no studiju virzieniem, kas ir tieši saistīts ar augsta līmeņa profesionāļu izglītošanu viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Latvijas viesnīcu ciešā iesaiste studiju īstenošanā sniegs iespēju jaunos speciālistus sagatavot darba tirgum vēl kompetentākus, jo mūsu kopējais mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu viesmīlības pakalpojumu Latvijā. Sadarbojoties universitātei ar nozari, mēs spēsim īstenot šo augsto mērķi. Ienākot jaunajai profesionāļu paaudzei, šī nozare kļūs radošāka, daudzveidīgāka, konkurētspējīgāka un spēs priecēt ikvienu no mums."

Turpmāk uzņēmumu nozares speciālisti nodrošinās profesionālo prakšu vietas dažādās uzņēmuma nodaļās, organizēs ekskursijas, lai iepazīstinātu studentus ar darba organizāciju un vadību viesu izmitināšanas uzņēmumā, piedalīsies noslēguma darbu izstrādē – iesakot darba tēmas un nodrošinot ar nepieciešamo informāciju pētījuma veikšanai, kā arī piedalīsies studentu izglītošanā, konsultējot vai lasot lekcijas par atbilstošu tematiku.

Savukārt universitāte turpinās mērķtiecīgi sniegt studentiem zināšanas, piedāvās izmantot prakses iespējas vadošajās Latvijas viesnīcās, ietvers studiju procesā tematiku par inovatīviem risinājumiem viesnīcu vadības un viesnīcu dienestu darba organizācijā, atsaucoties uz zinātnisko literatūru un pētījumiem, kā arī LBTU mācībspēki un pētnieki savas kompetences ietvaros partneriem sniegs konsultācijas uzņēmumam aktuālos jautājumos.

Studiju virziens "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija" ir apņēmies turpināt šo pozitīvo attīstību, sniedzot studentiem iespēju iegūt ne tikai teorētiskas zināšanas, bet arī praktisku pieredzi nozares vadošajos uzņēmumos. Šīs sadarbība nodrošinās augstas kvalitātes profesionāļu sagatavošanu viesmīlības nozarē.

Raksta un galerijas fotogrāfijas tapušas rudens semestrī studiju kursa "Ievadprakse viesmīlības uzņēmumos" ietvaros. Tajās atspoguļoti studējošie, kuri devās uz sadarbības partneru uzņēmumiem un tika viesmīlīgi uzņemti, kā arī iepazīstināti ar viesnīcu darbības dažādām niansēm.  

Pievienots 04/01/2024