Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" atspēlējas un pagarina uzvaru sēriju

Attēla autors: No LBTU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" otrajā trešdaļā nonāca iedzinēja lomā spēlē pret "Optibet" Baltijas līgas turnīra tabulas priekšpēdējā vietā esošo Lietuvas komandu "Airwell Energija". Trešajās trešdaļā jelgavnieki spēja atspēlēties un panākt uzvaru ar rezultātu 4:3 (1:1; 1:2; 2:0), pagarināt uzvaru sēriju ar 15 panākumu pēc kārtas.

"Zemgale/LBTU" uz pirmo 2024. gada spēli iznāca ar sešiem "Zemgale Juniors" hokejistiem, dodot iespēju izbaudīt brīvdienas Pasaules U-20 čempionātā dalībniekiem un vairākiem citiem hokejistiem.

Savukārt "Airwell Energija", pēc divu spēlētāju aiziešanas no komandas, uz spēli ieradās ar trim uzbrucēju virknējumiem un diviem aizsargu pāriem.

Jelgavnieki uzreiz pārņēma kontroli par ripu un pārsvarā noteica notikumus uz laukuma. "Zemgale Juniors" uzbrucējs Kristers Vītoliņš atklāja spēles rezultātu jau trešajā minūtē. Turpinājumā uzbrucēji Eimantas Noreika un Kristaps Roķis neaizmantoja lieliskas iespējas palielināt "Zemgale/LBTU" pārsvaru.

Trešdaļas izskaņā viesiem no Lietuvas padevās lielisks pretuzbrukums, kuru ar vārtu guvumu nobeidza Dovidas Laimutis (Dovydas Laimutis) – 1:1.

Otrajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" dominēja uz laukuma, bet izcēlās tikai ar vieniem Gustava Millera gūtiem vārtiem. Pārliecinošs jelgavnieku pārsvars mazināja viņu koncentrēšanos uz aizsardzības darbībām, kas ļāva "Airwell Energija" ar Artjoma Redko (Artem Redko) un Tadasa Kumeliauskas (Tadas Kumeliauskas) gūtiem vārtiem izvirzīties spēles vadībā ar rezultātu 2:3.

"Zemgale/LBTU" nevarēja atļauties zaudējumu savu atbalstītāju priekšā un trešās trešdaļas pirmajā pusē Gustavs Millers izlīdzināja rezultātu, bet Kristaps Roķis guva uzvaras vārtus, kuri nesa jelgavniekiem 15 uzvaru pēc kārtas.

Jelgavnieki nostiprināja savas pozīcijas "Optibet" Baltijas līgas turnīra tabulas pirmajā pozīcijā un pēc nedēļas izbraukumā mēģinās darīt to pašu pret Igaunijas vienību "HC Panter". Igauņu komanda pretendē uz dalību izslēgšanas kārtā un noteikti centīsies gūt kādu punktu, lai pietuvotos šim mērķim.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

21

40

2.

Mogo/LSPA

20

34

3.

Kurbads

22

29

4.

HC Panter

24

28

5.

HS Rīga

21

26

6.

Prizma

21

25

7.

Kaunas City

21

15

8.

Airwell Energija

21

6

9.

7BET-Hockey Punks

23

1

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 08/01/2024