Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" pārtrauc HK "Prizma" uzvaras sēriju

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" savās mājās "Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 8:1 (3:1; 1:0; 4:0) pārspēja "Prizmas" vienību. Ar vārtu guvumiem izcēlās septiņi jelgavnieki, bet divus vārtus komandas labā guva uzbrucējs Kārlis Bucenieks.

"Zemgale/LBTU" sastāvā nevarēja spēlēt uzbrucējs Kristiāns Zelts, kurš saņēma vienas spēles diskvalifikāciju, bet to kompensēja Pasaules U-20 hokeja čempionāta piedalījušos, Kevina Strādnieka un Rinalda Vutkeviča atgriešanās. No "Zemgale Juniors" spēlē piedalījās uzbrucēji Roberts Vītols un Kristers Vītoliņš.

Sporta medijos pirms cīņas tika uzvirmota intriga par to vai "Prizmas" hokejisti spēs pagarināt savu 2 uzvaru sēriju un tas dziļi atsaucās rīdzinieku komandas atbalstītāju sirdīs, kuri ar to aktīvi dalījās sociālos tīklos. Viesu komanda tiešām ir spējīga uz pārsteigumiem, bet ne šovakar.

Intriga saglabājās līdz pirmās trešdaļas vidum. Spēles trešajā minūtē rezultātu atklāja "Zemgale/LBTU" uzbrucējs Kārlis Bucenieks (Roķis). Četras minūtes vēlāk "Prizmas" kapteinis Edijs Brahmanis rezultātu izlīdzināja.

Tomēr jelgavnieku pārsvars ripas kontrolē un ātrumā bija acīmredzams. Trīspadsmitajā spēles minūtē, spēlējot vairākumā, "Zemgale/LBTU" uzbrucējs Gustavs Millers (Porejs, Strādnieks) guva uzvaras vārtus un trešdaļas izskaņā jelgavnieku pārsvaru vairoja lietuvietis Eimantas Noreika – 3:1 (R. Vītols).

Otrajā trešdaļa jelgavnieki pārsvarā atradās viesu aizsardzības zonā, bet pārspēt "Prizmas" vārtsargu Jāni Auziņu spēja tikai vienu reizi un to izdarīja Kārlis Bucenieks – 4:1 (Roķis). Rīdziniekiem bija vairāki bīstami pretuzbrukumi, bet ledus saimnieku vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs tika ar tiem galā.

Trešajā trešdaļā viesi vairs nespēja apturēt "Zemgale/LBTU" un ielaida savos vārtos četras ripas. Ar vārtu guvumiem jelgavnieku rindās atzīmējās aizsargi Silvestrs Uvis Lazarenoks (D. Andersons) un Renarts Džerods Alksnis (Vutkevičs, Homjakovs), ka arī uzbrucēji Rinalds Vutkevičs (Homjakovs, Strādnieks) un Gatis Gricinskis (Millers, R. Andersons) – 8:1.

Sestdien izbraukumā "Zemgale/LBTU" aizvadīs spēli pret "Optibet" Baltijas līgas turnīra tabulas otrās vietas īpašniekiem – "Mogo/LSPA". Cīņa izraisīs ļoti lielu interesi no skatītāju puses un arī pašiem hokejistiem ļoti gribās piedalīties spēlē ar līdzvērtīgu pretinieku. Jelgavnieku sastāvā uz šo spēli ir gaidāms papildinājums.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

23

44

2.

Mogo/LSPA

21

34

3.

Kurbads

24

31

4.

HC Panter

26

30

5.

Prizma

24

29

6.

HS Rīga

21

26

7.

Kaunas City

22

17

8.

Airwell Energija

22

6

9.

7BET-Hockey Punks

25

1

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 18/01/2024