Pārlekt uz galveno saturu

Augstākās izglītības diplomu saņem IT ārvalstu absolvente

Attēla autors: No LLU arhīva

25. janvārī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) svinīgajā diplomu izsniegšanas pasākumā tika sveikta viena profesionālā bakalaura studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai / Information Technologies for Sustainable Development" ārvalstu absolvente no Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF).

Izlaidumā diplomu izsniedza un piedalījās LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne, Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) dekāns un studiju programmas direktors Gatis Vītols, kā arī absolventes mācībspēki.

Lai saņemtu augstākās izglītības diplomu un profesionālā bakalaura grādu informācijas tehnoloģijās un programmēšanas inženiera kvalifikāciju, studijās iegūtās zināšanas Palak Rawat apkopoja bakalaura darbā "Uz lietotāju vērstiem principiem balstīta kontrolsaraksta izveide e-komercijas vietnēm / Checklist design based on user-centered principles for e-commerce websites". Viņas darbs tika novērtēts ar 8 ballēm.

Studiju laikā jaunā programmēšanas inženiere apguva programmēšanas valodas, sistēmu modelēšanu, dažādas sarežģītības tīmekļa sistēmu veidošanu, datu bāzu veidošanu un izmantošanu, kļūstot par augstas kvalifikācijas speciālisti programminženierijas jomās un šobrīd ir gatava profesionāli iekļauties programmatūras izstrādes projektos.

LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne aicināja neapstāties pie sasniegtā un turpināt izglītības ceļu jau nākamajā līmenī – maģistra studijās, kā arī vienmēr atcerēties par savu Alma Mater, kurā ikviens no absolventiem tiek gaidīts gan kā viesis, gan kā students.

Savukārt fakultātes dekāns G. Vītols uzsvēra, ka šie svētki ir ne tikai absolventiem, bet arī universitātei, kā arī novēlēja izdošanos un veiksmi profesionālajā karjerā.

Ziemas izlaidumu sēriju aizvadītajā nedēļā atklāja Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) absolventi, taču šajā nedēļā augstākās izglītības diplomus saņem arī Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) jaunie nozares profesionāļi. Savukārt pārējie absolventi tiks sveikti vasarā, kad notiks visu fakultāšu izlaidumi.

Pievienots 25/01/2024