Pārlekt uz galveno saturu

Ziemas izlaidumā sveiktas pārtikas zinātnes maģistres

Attēla autors: No LLU arhīva

25. janvārī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) tika sveikti četras absolventes no Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne / Food Science", kuru vidū bija arī ārvalstu jaunās nozares speciālistes. Absolventes ieguva inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. 

Izlaidumā diplomus izsniedza un piedalījās LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne, Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) dekāne Dace Siliņa un absolventu mācībspēki.

Šajā studiju programmā īpaši izcelta tika Linda Valkovska, kura ieguva izcilības diplomu, kas pierāda viņas augstās darba spējas, disciplīnu un nopietno attieksmei pret studiju darbu. Lindai diploms tiks nodots vēlāk, jo šobrīd absolvente atrodas ārpus Latvijas. 

Sveicot absolventes, LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne aicināja neapstāties pie sasniegtā un turpināt izglītības ceļu jau nākamajā līmenī – doktora līmeņa studijās, kā arī vienmēr atcerēties par savu Alma Mater, kurā ikviens no absolventiem tiek gaidīts gan kā viesis, gan kā students. 

Studiju programmas "Pārtikas zinātne" mērķis ir sagatavot kvalificētus speciālistus zinātniskajam, pedagoģiskajam un profesionālajam darbam pārtikas rūpniecībā, kuri spēj radoši un patstāvīgi lemt par pārtikas zinātni, rūpniecības attīstību un konkurētspēju Eiropas Savienībā. Tāpat jaunie speciālisti spēj veikt kvalificētu darbu pārtikas uzņēmumos, akreditētās laboratorijās, zinātniski pētnieciskajās iestādēs, kā arī valsts uzraudzības un pārvaldes institūcijās.

Ziemas izlaidumu sēriju aizvadītajā nedēļā atklāja Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) absolventi, taču šajā nedēļā augstākās izglītības diplomus saņem arī Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) un arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) jaunie nozares profesionāļi. Savukārt pārējie absolventi tiks sveikti vasarā, kad notiks visu fakultāšu izlaidumi.

Pievienots 25/01/2024