Pārlekt uz galveno saturu

Ziemas izlaidumu sēriju noslēdz Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

25. janvārī ziemas izlaidumu svinēja 34 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (LBTU ESAF) jaunie speciālisti, no kuriem 13 absolvēja bakalaura un 21 – maģistra studiju programmas.

Izlaidumā īpaši tika izcelta Olga Morozova no profesionālā maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība". Viņa savā īpašumā ieguva izcilības diplomu, kas pierāda Olgas augstās darba spējas, disciplīnu un nopietno attieksmei pret studiju darbu.

Atklājot izlaidumu, absolventus uzrunāja fakultātes dekāne Andra Zvirbule: "Zināšanas, kas netiek pielietotas, ir pilnīgi nevērtīgas, arī panākumus nenosaka tas, cik daudz tev ir zināšanu, bet gan kā tu tās pielieto. Ierasti ziemas izlaidumā absolventu skaits ir mazāks nekā vasaras cēlienā, taču ir teiciens, lai iegūtu dažus labus draugus, ir vajadzīgs daudz paziņu, lai iegūtu dažus patstāvīgos klientus, veikalu jāapmeklē daudz klientiem, bet, lai iegūtu vienu vērtīgu ideju, jābūt ideju mākonim. Jums ir bijušas labākās idejas un jūs esat labākie, kuri veiksmīgi spējuši noslēgt studijas universitātē un sesiju. Šodien saņemtajam zinātnes universitātes diplomam ir vērtība un tas ir ieguldījums jūsu nākotnē."

Diplomus pamatstudiju līmenī saņēma deviņi akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ekonomika" jaunie speciālisti, iegūstot sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā. Studiju laikā absolventi ieguva zināšanas un prasmes pētnieciskā un praktiskā darba veikšanai, lai spētu risināt problēmas, pieņemt lēmumus un vadīt ekonomiskos procesus Latvijas pilsētās un laukos.

Augstākās izglītības diplomi tika izsniegti arī četriem profesionālā bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" absolventiem, kuriem tika piešķirts profesionālā bakalaura grāds komercdarbībā un uzņēmuma vadībā, kā arī vadītāja kvalifikācija. Studentiem studiju laikā ir nodrošināta kvalitatīva profesionālā izglītība uzņēmumu un organizāciju vadībā, spēja noteikt un formulēt uzņēmuma vai organizācijas darbības pamatprincipus.

Diplomus saņēma arī 13 profesionālā maģistra studiju programmas "Projektu vadība" absolventi, kuriem piešķirts profesionālā maģistra grādu projektu vadībā vai profesionālā maģistra grāds projektu vadībā un projektu vadītāja kvalifikācija. Studiju laikā viņi ieguva izpratni un zināšanas par projektu izstrādes, vadīšanas un vērtēšanas teorētiskajiem un praktiskajiem jautājumiem, informācijas tehnoloģiju izmantošanu projektu vadīšanā, kā arī projektu finanšu vadīšanu, tāpat tika iegūtas zināšanas par cilvēkresursu vadību, kvalitātes vadību un programmām, kā arī par normatīvo aktu prasībām projektu vadības jomā.

Absolventu pulkam pievienojās arī astoņi profesionālā maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" beidzēji. Studiju programmas absolventi ieguva profesionālā maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadīšanā (MBA) un organizācijas vadītāja kvalifikāciju. Studiju laikā viņi saņēma prasmes un zināšanas, lai kļūtu par augsta līmeņa starpdisciplināru (lauksaimniecība, reģionālā attīstība, pārvaldības sistēmas, ražošana un pārstrāde) tautsaimniecības nozaru uzņēmējdarbības un vadīšanas speciālistiem ar augstākā līmeņa vadītāja kvalifikāciju.

Izlaiduma izskaņā arī LBTU rektore Irina Pilvere absolventiem izteica laba vēlējumus: "Šodien universitātē ir nozīmīga diena, jo vienuviet ir redzami daudz laimīgu cilvēku. Tikai jūs ziniet, cik daudz pūļu prasīja šī diploma iegūšana. Es ceru, ka universitātē iegūtās zināšanas noderēs praksē, kā arī esmu pārliecināta, ka studiju laikā esiet ieguvuši jaunus draugus un vērtīgas atziņas, kas noderēs turpmākajās dzīves gaitās. Atcerieties, ka LBTU ir vieta, kur atgriezties gan kā studentam, gan kā absolventam, lai satiktos ar studiju laika biedriem. Šī universitāte nu jau ir jūsu Alma Mater. Šodien ir finiša taisne vienam izglītības ceļa posmam, bet aicinu jau rīt uzstādīt jaunus mērķus, sapņot un mērķtiecīgi virzieties uz to sasniegšanu."

Visas izlaiduma bildes apskatīt un lejupielādēt var, izmantojot šo saiti.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) ziemas izlaidums bija noslēdzošais 2024. gada janvārī, taču augstākās izglītības diplomus iepriekš saņēma arī Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF), kā arī Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) jaunie nozares profesionāļi. Izlaidumi turpināsies 2024. gada jūnijā, kad diplomus saņems visu LBTU īstenoto studiju programmu absolventi.

Pievienots 25/01/2024