Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" piedzīvo zaudējumu trešajā "Optibet" Baltijas līgas fināla spēlē

Attēla autors: No LLU arhīva

"Optibet" Baltijas līgas trešajā fināla spēlē Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 1:3 (0:0; 1:1; 0:2) piekāpās "Mogo/LSPA" vienībai un otro reizi sērijā nonāk iedzinēja lomā ar rezultātu 1:2. Vienīgos vārtus jelgavnieku labā guva uzbrucējs Ričards Bernhards.

Jelgavnieku sastāvā atgriezies uzbrucējs Kristiāns Zelts, bet pagaidām ar nelielu spēles laiku. Joprojām traumēto sarakstā uzbrucēji Rinalds Vutkevičs un Daniles Andersons. Sastāva iztrūkums aizsargos arī palielinājies. Robertam Andersonam un Martiņam Porejam pievienojās Edgars Dīķis, kurš ļoti neveiksmīgi nokrita trešās spēles pašā sākumā. Šodien arī nespēlēja vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš guva traumu pirmajā fināla spēlē.

Neskatoties uz sastāva trūkumiem, "Zemgale/LBTU" turpina rādīt cienīgu sniegumu. Īpaši tas ir iespējams pateicoties vārtsarga Riharda Cimermaņa spēlei vārtos. Spēles gaitā iniciatīva pārgāja no vienas pie otras komandas un tās lūzums gandrīz notika otrās trešdaļas sākumā.

Jelgavnieku uzbrucējs Ričards Bernhards pēc ātra pretuzbrukuma precīzi raidīja ripu Linarda Feldberga sargātos vārtos – 1:0. Diemžēl ar šo vārtu guvumu bija par maz, lai mainītu spēles gaitu.

Pēc pusotra minūtes "Mogo/LSPA" aizsargs Krišjānis Rēdlihs piespēlēja ripu Deividam Sarkanim, kurš brīvs atradās vārtus priekšā un nekavējoties izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

Otrajā trešdaļā spēle gāja, kā pa viļņiem. Iniciatīva pārgāja no viena pie otras komandas. Jelgavniekiem bija iespēja uzspiest savu spēles ritmu, bet trešdaļas izskaņā nonāca mazākumā un šo iespēju precīzi izmantoja Gints Meija, izvirzot "Mogo/LSPA" spēles vadībā – 1:2.

Jau nākošajā uzbrukumā, rīdzinieki ar spēku pārvarēja jelgavnieku aizsardzību un Kārlis Ozoliņš ar atkārtotu sitienu atlēkušo no vārtsarga ripu raidīja pāri kājsargam, panākot divu vārtu pārsvaru – 1:3.

Pēdējās divas ar pusi minūtes "Zemģale/LBTU" nospēlēja bez vārtsarga, samainot to pret papildus laukuma spēlētāju, bet diemžēl nespēja pārvarēt rīdzinieku aizsardzības valni.

Sērijā jelgavnieki otro reizi nonāk iedzinēju lomā (1:2) un jau 2. aprīlī izbraukumā dosies labot situāciju. Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 31/03/2024