Pārlekt uz galveno saturu

Pēc papildlaika HK "Zemgale/LBTU" piekāpjas "bullīšos"

Attēla autors: No LLU arhīva

Ceturtajā "Optibet" Baltijas līgas finālspēlē Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" noslēdza četrus periodus ar neizšķirtu rezultātu 3:3 (2:1; 0:2; 1:0; 0:0) un pēcspēles metienos piekāpās "Moģo/LSPA". Fināla spēļu sērijā jelgavnieki atpaliek par diviem punktiem 1:3.

"Zemgale/LBTU" pēc traumu sadziedēšanas atgriezās uzbrucējs Rinalds Vutkevičs un vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs. Kristiānu Zeltu uzbrukumā aizvietoja Kristers Vītoliņš. Diemžēl pēc iepriekšējā spēlē gūtās traumas komandai nevarēja pievienoties Edgars Dīķis un vēroja spēli no malas kopā ar citu pieredzējušu komandas aizsargu Mārtiņu Porēju.

Neskatoties uz Bajaruna-Galēja atgriešanos, vārtu aizstāvēšana tika uzticēta Rihardam Cimermanim. Rihards, kā parasti uzrāda fantastisku sniegumu, bet ir brīži, kad arī viņš nespēj glābt komandu. Devītajā minūtē rīdzinieku uzbrucējs Deivids Sarkanis atklāja spēles pēc tam, kad jelgavniekiem neizdevās pretiniekus vārtu priekšā – 0:1.

Mazāk nekā pēc divām minūtēm "Zemģale/LBTU" uzbrucējs Ričards Bernhards laboja aizsarga Silvera Uvja Lazarenoka raidīto ripu un izlīdzināju rezultātu – 1:1.

Diemžēl jau pēc divdesmit sekundēm jelgavniekiem nācās piedzīvot nepatīkamu vārtu zaudējumu. Rīdzinieku aizsargs Renarts Bērziņš izdarīja ripas raidījumu, kurš trāpīja jelgavnieku aizsarga slidā, mainīja trajektoriju un Rihards Cimermanis bija bezspēcīgs glābt savu komandu – 1:2.

Otrajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" spēlētājiem izdevās uzspiest savu spēli, kas ļāva Kevinam Strādniekam izlīdzināt spēles rezultātu, bet Kārlim Buceniekam izvirzīt jelgavniekus spēles vadībā – 3:2.

Trešajā trešdaļā cīņā atsākās no jauna līdz spēles nogriežņa vidū "Mogo/LSPA" uzbrucējs Kristers Ansons ar precīzu tālmetienu palīdzēja savai komandai atspēlēties – 3:3.

Komandas aizvadīja pilnu ceturto papildus periodu, kurā spēles uzvarētājs tiktu noteikts pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem, bet nevienai no komandām to neizdevās paveikt. Uzvarētājs tika noteikt pēcspēles metienos, kuros veiksmīgāki bija "Moģo/LSPA" hokejisti – 3:4.

Fināla spēļu sērijā “Zemgale/LBTU” joprojām paliek iedzinēja lomā ar rezultātu 1:3. 4. aprīlī Jelgavas ledus hallē jelgavniekiem būs vēl viena iespēja lauzt sērijas gaitu, jo tā turpinās līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 03/04/2024