Pārlekt uz galveno saturu

Aprīlis – Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes fakultāšu dienu mēnesis

Attēla autors: No LLU arhīva

Katru gadu aprīlī, laikā pirms pavasara semestra eksāmeniem, ieskaitēm un diplomdarbu aizstāvēšanām, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) fakultātēs norisinās fakultāšu dienas, kad studējošie apliecina vienotību, kopības izjūtu un piederību savai fakultātei un nozarei. Ne viena vien studentu paaudze ir izaugusi ar dažādu dienu tradīcijām, kas dzīvo vēl līdz pat šodienai, taču ik gadu studenti pārsteidz ar vēl nebijušiem pasākumiem, aicinot visu fakultāšu studentus apmeklēt ne tikai savas fakultātes pasākumus, bet arī iepazīties ar citu fakultāšu rīkotajām aktivitātēm.

Fakultāšu dienas atklāja Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studējošie, kuri "Vetu dienas" ieskaņu atzīmēja ar semināru par stomatoloģiju, bet vērienīgākie svētki turpinājās no 8. līdz 10. aprīlim. 8. aprīlī tika organizēta talka un pēc tam sporta pasākums ar netradicionālām stafetēm, pārbaudot dalībnieku veiklību un komandas garu. 9. aprīlī bija sarunu vakars ar veterinārmedicīnas nozares speciālistiem, kuri dalījās pieredzē un ar labās prakses piemēriem par savu profesionālo karjeru. 10. aprīlī notika seminārs, lai uzzinātu par lauksaimniecības dzīvnieku veterināriju, bet noslēgumā tika rīkota balle "Apburtais pavasaris". Detalizēta informācija par "Vetu dienām" pieejama Instagram kontā.

9. aprīlī no plkst. 10.00 Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultāte (IITF) organizēja pasākumu "Radošo tehnoloģiju diena", iepazīstinot topošos un esošos studentus, kā arī citus interesentus ar inženierzinātņu un IT nozares praktiskajiem pielietojumiem ikdienā, parādot LBTU piedāvātās iespējas, satiktos ar uzņēmējiem un fakultāšu studentiem. Savukārt no 19. aprīļa līdz 21. aprīlim notiks tradicionālās "Mehu dienas", kuru laikā aktivitātes paredzētas gan fakultātē, gan Sporta un atpūtas kompleksā "Rullītis". "Mehu dienas" ir viens no lielākajiem auto sporta pasākumiem Jelgavā, kura laikā iespējams gan skatīties, gan piedalīties dažādās disciplīnās – nakts auto orientēšanās, veiklības braucienā, dragreisā, ātruma aplī, decibelu dragreisā (akustisko skaņu sistēmu sacensībās), auto skaistuma konkursā, driftā un arī citās aktivitātēs. Detalizēta informācija pieejama IITF Studējošo pašpārvaldes Instagram kontā un "Mehu dienas" Instagram kontā.

Tāpat no 15. līdz 17. aprīlim Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LPTF) ielūdz uz festivālu "No lauka līdz galdam" Jelgavas pils pagalmā. Festivāla laikā klātesošie tiks iepriecināti ar daudzveidīgām un izglītojošām aktivitātēm, meistarklasēm, traktortehnikas izstādi un muzikāliem priekšnesumiem. Pasākumā tiks vākti arī ziedojumi, kas tālāk tiks novirzīti biedrībai "Dr. Klauns", kuru pārstāvjus varēs satikt arī pfestivālā. 16. aprīlī notiks sporta dienas pasākums "Parādi, ko tu spēj", taču 17. aprīlī ikviens gaidīts festivāla noslēguma ballē. Detalizēta informācija pieejama fakultātes LPTF Studējošo pašpārvaldes Instagram kontā.

No 22. līdz 24. aprīlim Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studenti daudzveidīgos pasākumus atklās plkst. 14.00 ar "ESAF Escape Room" un komandu spēli "ESAFpols", kas notiks divu dienu garumā. 23. aprīlī plkst. 18.00 norisināsies "Gada balva 2023" svinīgā ceremonija, turklāt ikviens aicināts pievienoties arī fakultātes dienas izskaņu ballei "Zvaigžņotā nakts". Detalizēta informācija pieejama fakultātes ESAF Studējošo pašpārvaldes Instagram kontā.

Savukārt fakultāšu dienu svinības noslēgs Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) studējošie ar pasākumiem 29. un 30. aprīlī. Dienas sākumā tiks organizēts seminārs, kura laikā tiks pastāstīts par fakultātē īstenotajām studiju programmām, bet pēc tam ikviens aicināts izkustēties sportiskās aktivitātēs, kā, piemēram, "zāģu ķēdes aptīšana", "skrūvēšana", "brusa zāģēšana uz ātrumu", "naglas iedzīšana" un citās, bet dienas beigās būs "Nakts orientēšanās". 30. aprīlī tiks būvēts "Makaronu tilts" un pārbaudīta tā izturība, spēlēta "Jenga" ar jautājumiem par fakultāti un notiks arī talantu šovs.

Ikviens interesents aicināts piedalīties fakultāšu dienu pasākumos un reģistrēties tajās organizētajiem pasākumiem. Aktuālajām norisēm fakultāšu dienās var virtuāli sekot līdzi LBTU Studējošo pašpārvaldes, fakultāšu Facebook un Instagram kontos.

Afiša

 

Pievienots 15/04/2024