Pārlekt uz galveno saturu

Apsveicam! HK "Zemgale/LBTU" "Optibet" Baltijas līgas finālā izcīna sudraba medaļas

Attēla autors: No LLU arhīva

Piektajā "Optibet" Baltijas līgas fināla spēlē Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 0:4 (0:1; 0:1; 0:2) piekāpās "Mogo/LSPA" vienībai, zaudējot arī visā sērijā ar rezultātu 1:4. Jelgavnieki trešo reizi komandas vēsturē tika pie čempionāta sudraba medaļām.

Jelgavnieku sastāvs uz šo spēli tika nedaudz izmainīts. Pārsteidzoši aizsarga Daniilas Andrejeva vietā uz laukuma iznāca Haralds Rauls Slišāns, kuram šī bija pirmā un arī pēdējā spēle. Uzbrucēju Eimantas Noreika aizvietoja Kristiāns Zelts.

"Zemgale/LBTU" hokejisti uzreiz devušies uzbrukumā, jo galu galā viņiem bija jāmēģina atspēlēties visā sērijā. Diemžēl pārspēt "Mogo/LSPA" vārtsargu Linardu Feldbergu mājiniekiem neizdevās, bet trešdaļas vidū pēc metiena ripa apstājās pie vārtu staba un pirmais pie tās nonāca rīdzinieks Kristers Ansons, gūstot vārtus viesu labā – 0:1.

Otrajā trešdaļā jelgavnieki turpināja mēģinājumus ieņemt viesu vārtus, kamēr nenotika nepatīkama kļūda. Mājinieku spēlētājs raidīja ripu uz vārtiem, bet tā tika nobloķēta un atleca pretējā virzienā, kas ļāva "Mogo/LSPA" uzbrucējiem aizskriet ātrā pretuzbrukumā un ar Kārļa Ozoliņa precīzu raidījumu dubultot viesu pārsvaru – 0:2.

Trešajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" hokejisti bija sakopojuši visus savus pēdējos spēkus un lauzušies uz priekšu. Arī šajā spēles nogrieznī jelgavnieku metiens tika bloķēts un rīdzinieku vecmeistars Elviss Želubovskis pēc ātra pretuzbrukuma guva jau trešos vārtus – 0:3.

Spēles noslēgumā jelgavnieku galvenais treneris Artis Ābols nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī šis mēģinājums nenesa produktīvu rezultātu, bet "Mogo/LSPA" uzbrucējs Deivids Sarkanis ieraidīja ripu jau tukšos vārtos – 0:4.

Līdz ar šīs spēles iznākumu "Zemgale/LBTU" zaudēja fināla sērijā ar rezultātu 1:4 un trešo reizi komandas vēsturē kļuva par sudraba medaļas īpašniekiem. Pēdējās desmit sezonās komanda trīs reizes vilka kaklā bronzas medaļas, trīs sudraba un divas zelta.

Pievienots 05/04/2024