Pārlekt uz galveno saturu

Seminārs un paneļdiskusija "Antimikrobiālā rezistence un biodrošība putnkopībā"

Sākas
Beidzas
Vieta
LLU, 293. telpa, Lielā iela 2, Jelgava

Antibiotiku pārdomāta lietošana un antimikrobiālās rezistences samazināšana lopkopībā un t.sk. putnkopībā ir nozīmīga vienas veselības pieejas veicināšanā. DISARM projektā, 3.5 gadu garumā, sadarbojoties 18 partnerinstitūcijām no deviņām Eiropas Savienības valstīm, tika apkopotas pieejas antibiotiku pārdomātai un samazinātai lietošanai lopkopībā, uzlabojot saimniecību biodrošību, dzīvnieku labturību, veicot agrīnu slimību diagnostiku un profilaksi ar precīzās lopkopības tehnoloģijām u.c. veidos.

Latvijas pētnieku grupas fokuss DISARM projekta ietvaros ir bijis putnkopības saimniecības un ganāmpulka veselības uzlabošana tajās, tādējādi, samazinot nepieciešamību pēc antibiotiku lietošanas.

Projekta noslēguma seminārā būs iespēja iepazīties ar projekta rezultātiem un diskutēt par tālākajiem virzieniem saistībā ar antibiotiku pārdomātu lietošanu Latvijas putnkopības nozarē.

Dalībnieku skaits seminārā ir ierobežots, lūgums dalībai tajā pietiekties sekojot šai saitei: https://forms.gle/zdugbNNi7rzUFeRv9

Darba kārtība

Pievienots 09/06/2022
Portāla administrators