Pārlekt uz galveno saturu

Mežs ienāk Jelgavā 2023

Sākas
Beidzas
Vieta
Pasta sala, Jelgava

28. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 jau piekto reizi Jelgavā (Pasta salā) norisināsies Meža dienu lielpasākums "Mežs ienāk Jelgavā", kam šogad dota devīze "No meža līdz mājai". Pasākumā aicināti piedalīties gan lielie un mazie jelgavnieki, gan pilsētas viesi.

Apmeklētājiem, aktīvi iesaistoties un līdzdarbojoties, būs iespēja uzzināt un izzināt meža nozari, iegūt vērtīgas zināšanas par koksnes un nekoksnes produktu izmantošanas daudzveidību, nozares nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, nodarbināto profesiju daudzveidību un meža nozares izglītības iespējām. Šogad īpaši pasākumā akcentēs koka izmantošanu būvniecībā.

Paralēli tam Pasta salā norisināsies arī koka skulptūru festivāls "Otrā elpa", kura ietvaros četri mākslinieki nedēļas garumā izgatavos koka skulptūras, kas tiks izvietotas zaļajā zonā pie Zvaigžņu dīķa.

Savukārt tiem, kuriem pie durvīm klauvē izvēle, kur studēt pēc vidusskolas beigšanas, būs iespēja iepazīties ar piedāvātajām studiju programmām Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē - LBTU (iepriekš - LLU) Jelgavā, kā arī studētgribētāji varēs uzzināt ar plašajām prakses iespējām studiju laikā un karjeras iespējām pēc augstākās izglītības diploma saņemšanas. 

Meža dienas organizē LBTU Meža fakultāte sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un iestādi "Kultūra",  kā arī Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm,  amatniekiem un individuālā darba veicējiem.

Pievienots 20/03/2023
Portāla administrators