Pārlekt uz galveno saturu

Seminārs "Modelēšanas sistēmas AGMEMOD izmantošanas iespējas"

Sākas
Beidzas
Vieta
LBTU Bioekonomikas un ilgtspējīgo resursu vadības centrā, 293. telpa, Jelgavas pils

Notiks seminārs par modelēšanas sistēmas AGMEMOD (https://agmemod.eu/) izmantošanas iespējām. Tā ir daļēja līdzsvara modelēšanas sistēma lauksaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas sektoriem. AGMEMOD modeļa reģionālais fokuss ir balstīts uz lauksaimniecības preču reprezentāciju katrā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, atsevišķās ES kandidātvalstīs un citās, piemēram, Āfrikas valstīs un Ukrainā. Turklāt šī modelēšanas sistēma tiek izmantota, lai veidotu lauksaimniecības tirgus prognozes ES un tās dalībvalstīs, kā arī veiktu lauksaimniecības tirgus politikas izmaiņu ietekmes analīzi.

Semināru vadīs Nīderlandes Vāgeningenas universitātes vadošā pētniece Myrna van Leeuwen, iepazīstinot klātesošos ar AGMEMOD modeļa mērķiem, izmantošanas veidiem un mērķa grupām, modeļa struktūru – ievaddatiem, aprēķina metodiku, scenārijiem, kā arī tiks analizēti Latvijas dati modelī un scenāriju veidošana, kas balstīta uz šiem datiem.

Seminārs ir bez dalības maksas un notiks angļu valodā. Interesenti aicināti iepriekš reģistrēties, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Pievienots 26/04/2023
Portāla administrators