Pārlekt uz galveno saturu

Digitalizācijas iniciatīvas studējošo iesaistei un studiju kvalitātes pilnveidei Latvijas Universitātē un projekta sadarbības partneru augstskolās (ES35)

ES35
Projekta numurs
8.2.3.0/22/A/006
Struktūrvienības kods
ES35
Sadarbības partneri

Latvijas Universitāte - Vadošais partneris, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Vidzemes augstskola, SIA “Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA”” un A/S “Transporta sakaru institūts”, SIA “Tilde”, SIA “Baltijas datoru akadēmija”, SIA “Datorzinību centrs”

Mērķis

Stiprināt Latvijas vadošo augstskolu digitālo kapacitāti, ieviešot vienotas koplietošanas digitalizācijas iniciatīvas piecās Latvijas augstskolās studiju kvalitātes pilnveidei, tai skaitā studentu iesaistei, pārņemot pasaules augstskolu un pasaules un Latvijas IKT nozares pieredzi no trīs Latvijas vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares uzņēmumiem, kuriem ir vairāk kā 20 gadu pieredze digitālo kompetenču attīstībā, tādējādi paaugstinot studējošo digitālo prasmju līmeni, tuvinot tās nākotnes darba tirgus vajadzībām un prasībām, un transformējot studiju vidi, tādejādi pastarpināti paaugstinot augstskolu konkurētspēju starptautiskajā vidē.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte kā sadarbības partneris piedalās Latvijas Universitātes īstenotajā ESF projektā, stiprinot Latvijas vadošo augstskolu digitālo kapacitāti.

Projekta "Digitalizācijas iniciatīvas studējošo iesaistei un studiju kvalitātes pilnveidei Latvijas universitātē un projekta sadarbības partneru augstskolas" mērķis ir stiprināt Latvijas vadošo augstskolu digitālo kapacitāti, ieviešot vienotas koplietošanas digitalizācijas iniciatīvas piecās Latvijas augstskolās studiju kvalitātes pilnveidei, tai skaitā studentu iesaistei, pārņemot pasaules augstskolu un pasaules un Latvijas IKT nozares pieredzi, t.sk. no trīs Latvijas vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares uzņēmumiem, kuriem ir vairāk kā 20 gadu pieredze digitālo kompetenču attīstība, tādējādi paaugstinot studējošo digitālo prasmju līmeni, tuvinot tās nākotnes darba tirgus vajadzībām un prasībām, un transformējot studiju vidi, tādējādi pastarpināti paaugstinot augstskolu konkurētspēju starptautiskajā vide. Projekta konsorcijā ir iesaistītas piecas Latvijas augstākas izglītības iestādes – Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), Vidzemes augstskola (ViA), SIA “ Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “ RISEBA”” (RISEBA) un A/S “ Transporta sakaru institūts” (TSI) , ka ari trīs komersanti – SIA “Tilde” SIA "Baltijas datoru akadēmija", un AS "Datorzinību centrs".

Projekta rezultāts ir ieviestas digitalizācijas iniciatīvas piecas Latvijas augstākas izglītības iestādes, sadarbība pilnveidojot esošos un veidojot jaunus studiju kursus/tēmas, pilnveidojot un modernizējot augstāko izglītības iestāžu studiju vidi un studiju kvalitāti. Projekta kopējās izmaksas ir 2 060 095.08 euro. Projekta īstenošanas ilgums no Vienošanas par Projekta īstenošanu parakstīšanas datuma līdz 2023.gada 31.decembrim.

Projekta tiks iesaistīti visu sadarbības partneru augstāka līmeņa eksperti Viens no projekta vadības priekšnosacījumiem būs augsta līmeņa savstarpējās komunikācijas nodrošināšana, cieša sadarbība projekta rezultātu sasniegšanai.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

A1. Digitālo prasmju satura un atbilstošas metodikas izstrāde un pilnveide, t.sk., pārņemot un adaptējot pasaules labo praksi un adaptējot tos, kā arī digitālā satura izstrāde;
A2. Inovatīvu digitālo tehnoloģisko risinājumu integrēšana studiju procesā;
A3. Studējošā vajadzībās, motivācijā un spējā apgūt jaunas prasmes, bāzētas digitālo prasmju novērtējuma un progresa monitoringa sistēmas adaptēšana un pilotēšana;
A4.Ilgtspējīgs modelis studentu iesaistes un atgriezeniskās saites novērtēšanai, tsk. mācību analītika un digitālo prasmju progresa vērtēšana.

 

Ieviestas digitalizācijas iniciatīvas piecās Latvijas augstākās izglītības iestādēs, sadarbībā pilnveidojot esošos un veidojot jaunus studiju kursus/tēmas, pilnveidojot un modernizējot augstāko izglītības iestāžu studiju vidi un studiju kvalitāti.

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta kopējais finansējums: 2 060 095,08 EUR. Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

Projekta īstenošanas termiņš ir 14 mēneši

Projekta vadītājs
Zinātnes un projektu attīstības centra vadītāja Dr.oec. Zane Vītoliņa
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 31/10/2022