Pārlekt uz galveno saturu

LLU sportisti jauno sezonu sāks ar pirmkursnieku sacensībām

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar strītbola sacensībām sieviešu un vīriešu konkurencē 11. septembrī tiks atklātas tradicionālās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 1. kursa studējošo jauniešu sporta sacensības. Pirmkursnieki dosies patriotiskā cīņā par uzvaru savai fakultātei astoņos sporta veidos – strītbolā, vieglatlētikā, pludmales volejbolā, peldēšanā, stafetes skrējienā, badmintonā, smagatlētikā un futbolā. 

Pirmkursnieku sacensību mērķis ir veicināt studējošās jaunatnes garīgo un fizisko spēju harmonisku attīstību, ieaudzināt nepieciešamību sevi fiziski pilnveidot, noskaidrot LLU sportiskāko fakultāti starp pirmkursniekiem vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī apzināt LLU izlašu potenciālos dalībniekus, kuri varēs pārstāvēt savas fakultātes LLU 27. Universiādē, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāti LASS (Latvijas Augstskolu sporta savienības) 28. Universiādē.

Pirmajā pirmkursnieku turnīra vakarā, 11. septembrī, plkst. 16.00 LLU Stadionā norisināsies sacensības strītbolā, kur ar spēkiem aicināti mēroties gan jaunie vīri, gan dāmas. Turklāt 13. septembrī plkst. 17.00 Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) tiks noskaidroti spēcīgākie pirmkursnieki vieglatlētikā, kā arī šīs sacensības notiks visas LLU Universiādes mērogā (tiks apvienotas pirmkursnieku un Universiādes sacensības). 18. septembrī pirmkursnieki aicināti aizstāvēt savas fakultātes godu pludmales volejbolā, kas notiks Pasta salā. Savukārt pēc fakultātes peldēšanas normatīviem paredzētajām nodarbībām no 18. līdz 24. septembrim norisināsies peldēšanas sacensības. Un kā vienas no noslēdzošajām pirmkursnieku sacensībām notiks 25. septembrī, kur pirmkursnieki piedalīsies gan badmintona, gan smagatlētikas sacensībās. Bet pirmkursnieku sacensības 27. septembrī plkst. 16.45 noslēgsies LLU stadionā, kur notiks futbola turnīrs.

Turnīra ietvaros 20. septembra vakarā norisināsies īpašs pirmkursnieku skrējiens – stafete "... pa Jelgavu kāds students klīst”, kas sacensību dalībniekiem būs jāveic "studenta apģērbā" – ar lietussargu rokā, grāmatu kaudzi padusē un mugurā uzvilktu vīrieša žaketi. Simboliskā stafetes finiša līnija ir pie Jelgavas studenta strūklakas, kas atrodas J. Čakstes bulvārī.

Visās turnīra sacensībās aicināti piedalīties līdzjutēji no fakultāšu vecākajiem kursiem, lai sniegtu jaunajiem sportistiem atbalstu, vērtīgus padomus un rosinātu aizstāvēt fakultātes godu. Turnīra nolikumu un sacensību kalendāru var aplūkot raksta pielikumā.

Savukārt 13. septembra vakarā plkst. 19.30 jauno sezonu atklās arī hokeja klubs "Zemgale/LLU”, aicinot līdzjutējus uz Jelgavas Ledus halli vērot spēli pret hokeja klubu "Prizma/Pārdaugava”. Tā būs jelgavnieku pirmā Latvijas virslīgas hokeja čempionāta 2017./ 2018. gada regulārās sezonas spēle. 

Turnīra sacensību uzvarētāji tiks sveikti Azemitologa svētkos, kas 4. oktobrī norisināsies Jelgavas pils pagalmā. Tāpat tiks suminātas fakultātes - kopvērtējuma uzvarētāji.

Sacensību rezultātiem iespējams sekot šeit.

Sacensību nolikums.

Sacensību kalendārs.

Pievienots 05/09/2017