Pārlekt uz galveno saturu

Atkārtoti vīriešu florbola universiādē uzvaras laurus plūc VBF

Attēla autors: No LLU arhīva

31. oktobra vakarā Tērvetes ielas sporta centrā pulcējās labākie augstskolas florbola meistari, lai noskaidrotu stiprāko fakultāti LLU 28.universiādē florbolā vīriešiem. Septiņu komandu konkurencē otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) komanda, kas spraigā fināla cīņā pārspēja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti (ESAF).

Kā allaž vīriešu florbola universiāde raisīja lielu studentu interesi un kopumā šogad tika pārstāvētas septiņas fakultātes. Jau apakšgrupu spēlēs savu pārspēku demonstrēja VBF vienība, kas pirmajās cīņās diezgan pārliecinoši uzvarēja savus sāncenšus. Pirmajā spēlē VBF puiši pārspēja Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) ar rezultātu 4-1, otrajā spēlē viņi pieveica Lauksaimniecības fakultāti (LF) 6-1. Vienīgi pēdējā apakšgrupas spēlē Informācijas tehnoloģijas fakultātes (ITF) komanda spēja izrādīt kaut cik nopietnu pretestību VBF komandai, taču arī viņiem nācās atzīt sāncenšu pārākumu ar vienu vārtu starpību (2-3). Otrā apakšgrupā savu meistarību apliecināja ESAF vienība, kas vispirms uzvarēja Meža fakultāti ar rezultātu 6-1 un vēlāk smagā cīņā uzvarēja Tehniskā fakultātes (TF) studentus ar rezultātu 1-0.

Pirmajā pusfinālā sacentās VBF un TF komandas, kamēr otrā cīņā nūjas krustoja ESAF un ITF vienības. Abi pusfināli izvērtās ļoti saspringti, jo gan VBF, gan ESAF savus konkurentus uzvarēja tikai ar vienu vārtu pārsvaru. Attiecīgi VBF uzvarēja savā pusfinālā TF studentus (2-1), bet ESAF izrādījās pārāki pār ITF vienību (3-2). Spēlē par trešo vietu savu pārākumu nodemonstrēja TF pārstāvji, kas svinēja uzvaru pār ITF komandu ar divu vārtu pārsvaru (4-2). Savukārt lielajā finālā uzvaras laurus plūca VBF ar rezultātu 3-1, tādējādi atkārtojāt pagājušā gada sasniegumu.

Vīriešu florbola universiādes galīgais vietu sadalījums: 1. vieta VBF, 2. vieta ESAF, 3. vieta TF, 4. vieta ITF, 5. vieta LF, 6. vieta MF un 7. vieta PTF.

Kopvērtējuma tabula sieviešu konkurencē

Kopvērtējuma tabula vīriešu konkurencē

Pievienots 01/11/2018